1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. poliisi

Poliisi: Turun sunnuntaista väkivallantekoa tutkitaan murhana ja murhan yrityksenä

Lounais-Suomen poliisi jatkaa sunnuntaina Turussa tapahtuneen väkivallanteon selvittämistä. Epäilty on alustavassa puhutuksessa myöntänyt tapahtumat pääpiirteittäin.

Lounais-Suomen poliisi jatkaa väkivallanteon selvittämistä. Kuvituskuva. Kuva: Yle/Rebecka Rahikainen

Turussa sunnuntaina puolenpäivän aikaan tapahtuneen väkivallanteon esitutkinta etenee. Asiaa tutkitaan murhana ja murhan yrityksenä. Epäilty on alustavassa puhutuksessa myöntänyt tapahtumat pääpiirteittäin, kertoo poliisi tiedotteessaan.

Poliisi sai tehtävän Nummen kaupunginosassa sijaitsevaan yksityisasuntoon, mistä löytyi kaksi henkilöä: surmansa saanut mies ja vakavasti loukkaantunut nainen. Väkivaltarikoksen uhriksi joutuneet ovat 30–40-vuotiaita.

Poliisi sai epäillyn tekijän kiinni lähistöltä. Alustavassa puhutuksessa noin 30-vuotias mies on myöntänyt tapahtumat pääpiirteittäin.

– Henkilöt ovat tuttuja toisilleen, joten kyse on heidän välisistä suhteistaan. Esitutkinnassa on alustavasti selvinnyt, että väkivallan syynä on henkilöiden välinen riita-asia. Tapahtumista ei ole aiheutunut vaaraa sivullisille, sanoo tutkinnanjohtajana toimiva rikoskomisario Mika Paaer tiedotteessa.

Poliisilla oli tapaukseen liittyen sunnuntaina operaatio Turun Nummessa. Lisäksi poliisi on tehnyt tapahtumapaikalla teknistä ja taktista tutkintaa.