Pielaveden kunnanjohtaja Vilma Kröger on irtisanoutunut

Kröger kertoo kokevansa, että on aika siirtyä eteenpäin. Uutta työpaikkaa hänellä ei kuitenkaan ole. Kröger irtisanoutuu vuoden loppuun ja haluaa aikaisella ilmoituksellaan antaa kunnalle aikaa uuden kunnanjohtajan etsintään.

Pielaveden kunnanjohtaja Vilma Kröger jatkaa virassaan 31. joulukuuta 2021 saakka. Arkistokuva. Kuva: Keijo Salokangas / Yle

Pielaveden kunta joutuu etsimään uuden kunnanjohtajan. Kunnanjohtaja Vilma Kröger kertoi lauantaina Facebookissa irtisanoutuneensa kunnanjohtajan virasta.

Syyksi hän kertoo kokevansa, että työ Pielavedellä on tehty ja että on aika jatkaa matkaa. Kröger kertoo myös pitävänsä tärkeänä, että johtaja tunnistaa milloin organisaatio kaipaa uusia tuulia.

Kröger on työskennellyt Pielaveden kunnanjohtajana vuoden 2016 alusta lähtien ja sitä ennen kunnan hallintojohtajan ja perusturvajohtajan sijaisena syksystä 2012 lähtien.

Kröger sanoo, että hänen kaksi isoa tavoitettaan ovat toteutuneet, ne ovat talouden tasapainottaminen ja kunnan saattaminen sote-uudistukseen kunnan etua valvoen.

Krögerin viimeinen virkapäivä on joulukuun lopussa ja hän kertoo haluavansa antaa varhaisella ilmoituksella aikaa seuraajansa etsimiselle. Varsinainen viranhaltijan irtisanomisaika olisi kaksi kuukautta.

Pielaveden kunnanhallitus käsittelee eroilmoitusta 21. kesäkuuta ja valtuusto 28. kesäkuuta.