1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kuntavaalit

Tampereen dramaattinen vaalitrilleri ratkesi – kokoomuksen voitto varmistui tarkastuslaskennassa

Kokoomuksen voitto tarkoittaa, että Anna-Kaisa Ikosesta tulee Tampereen uusi pormestari.

SDP:n ja kokoomuksen edustajat kuulivat tarkastuslaskennan tuloksen suorassa lähetyksessä – katso reaktiot
SDP:n ja kokoomuksen edustajat kuulivat tarkastuslaskennan tuloksen suorassa lähetyksessä – katso reaktiot

Kokoomus on Tampereen kuntavaalien voittaja. Kokoomuksen voitto sai sinettinsä maanantaina iltapäivällä äänten tarkastuslaskennan valmistuttua. Kokoomuksen lopullinen äänimäärä oli 15 enemmän kuin SDP:llä.

Tulos tarkoittaa samalla sitä, että kaupungin pormestarineuvotteluihin lähdetään kokoomuksen johdolla. Kokoomuksen pormestariksi on nousemassa puolueen Tampereen ääniharava Anna-Kaisa Ikonen.

– Nyt on huojentunut olo. On hyvä, että tämä hienoinen epävarmuus on poistunut ja askelmerkit ovat selvät. Anna-Kaisa Ikonen lähtee johtamaan prosessia, kokoomuksen valtuustoryhmän pj. Ilkka Sasi kertoo.

SDP:n ja kokoomuksen äärimmäisen tiukan äänieron takia äänet laskettiin uudelleen tänään iltapäivällä.

Aino-Kaisa Ikosella on kokemusta Tampereen pormestarin tehtävästä, sillä hän toimi pormestarina ennen Lauri Lylyä. Kuva: Antti Eintola / Yle
Knsanedustaja Anna-Kaisa Ikonen
Näin puolueiden edustajat kommentoivat tulevia pormestarineuvotteluita maanantaina ennen tarkastuslaskennan valmistumista. Perussuomalaiset ovat valmiita pormestarikoalitioon, jos heille tärkeät asiat ovat mukana. Keskustan Jouni Ovaska toivoo kutsua mukaan työhön.

Lue lisää:

Tampereen uusi pormestari ratkesi vain 26 äänellä: menehtyneen ehdokkaan äänet ratkaisivat kisan ihan loppumetreilläAsiantuntija ei muista Pirkanmaalta yhtä tiukkaa vaalia: Tampereella ero vain 26 ääntä, Ylöjärvellä jytky, valta vaihtui monessa kunnassa