Hyppää sisältöön

Pyöräilijä kuoli jäätyään auton alle Kemissä: kuljettajalle tuomio kuolemantuottamuksesta

Kemiläinen nainen oli kääntymässä kolmion takaa oikealle, kun oikealta päin tullut pyöräilijä jäi hänen kuljettamansa auton alle.

Lapin käräjäoikeus on tuominnut kemiläisen naisen kuolemantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Kuva: Juuso Stoor / Yle

Lapin käräjäoikeus on tuominnut kemiläisen naisen kuolemantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta kesällä 2019 sattuneesta liikenneonnettomuudesta. Tuomio on lainvoimainen.

Nainen tuomittiin 70 päiväsakkoon, joista kertyi maksettavaa 1 400 euroa. Lisäksi tuomittu määrättiin maksamaan 80 euroa rikosuhrimaksua.

Nainen oli kääntymässä kolmion takaa oikealle, kun oikealta päin tullut pyöräilijä jäi hänen kuljettamansa auton alle. Pyöräilijä menehtyi tapahtumapaikalle törmäyksessä saamiinsa vammoihin.

Nainen piti tapahtumaa tapaturmana ja vetosi oikeudessa siihen, että sekä kasvillisuus että tuulilasin ja oikeanpuoleisen etusivulasin välinen palkki sekä sen vieressä oleva taustapeili estivät näkyvyyttä.

Oikeuden mukaan näkyvyys on huonohko, mutta ei kuitenkaan sellainen, että kuljettajalla ei olisi ollut mahdollisuutta tehdä vaaran ja vahingon välttämiseksi riittäviä havaintoja.

Auton sivupalkin ja peilin vaikutuksella ei ollut oikeudelle merkitystä, koska kuljettajan olisi pitänyt huomioida ne.

Tapahtuman jälkeen pelastuslaitos raivasi tien reunaa.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.