1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. susi

Sudenpyyntiin esitetään viiden vuoden metsästyskokeilua – ministeriö arvioi syksyllä voidaanko petoa pyytää ja suojelu turvata

Ennen mahdollista metsästyskokeilua Luonnonvarakeskus arvioi susikannan suotuisan suojelutason. Suden kannanhoidollisen pyynnin tavoitteena on säädellä susikannan kasvua, pyrkiä vähentämään susien aiheuttamia ongelmia ja turvata suojelu.

Maa- ja metsätalousministeriön työryhmät esittävät suden pyyntiin viisivuotista kokeilua, jos susikanta on suotuisalla suojelutasolla.  Kuva: Yle / Juha Laaksonen

Suomessa valmistellaan suden kannanhoidollista pyyntikokeilua.

Maa- ja metsätalousministeriön työryhmät esittävät suden pyyntiin viisivuotista kokeilua, jos susikanta on suotuisalla suojelutasolla.

Maanantaina julkistetussa raportissa todetaan, että susien rajoitetun metsästyksen tavoitteena on säädellä susikannan kasvua ja pyrkiä vähentämään susien aiheuttamia ongelmia sekä edistämään suden hyväksyttävyyttä niin, että susikannan suotuisa suojelutaso voidaan turvata.

Esimerkiksi Pohjois-Pohjanmaalla susia on pyydetty poikkeusluvilla, niiden aiheuttamien eläinvahinkojen jälkeen.

Ministeriö arvioi metsästysmahdollisuuden syksyllä sen jälkeen, kun Luonnonvarakeskus on julkaissut väliraportin suden suotuisasta suojelutasosta. Kannanhoidollinen metsästys on yksi susikannan hoitosuunnitelman toimenpiteistä.

Valmistelutyössä mukana olleen Suomen luonnonsuojeluliiton mukaan susikanta on Suomessa edelleen liian pieni yleiseen metsästykseen.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.