Tarkastuslaskenta nosti demarit perussuomalaisten ohi Kokemäellä

Tarkastuslaskenta on muuttanut vaalituloksen Kokemäellä. SDP nousi perussuomalaisten ohi kahdella äänellä ja sai kuusi paikkaa perussuomalaisten jäädessä viiteen paikkaan. Keskusta on edelleen Kokemäen suurin ryhmä.

Kokemäen vaalitulos muuttui tarkastuslaskennassa. Kuva: Yle

Kokemäellä kuntavaalien tuloslaskenta osoittaa, että yksittäisillä äänillä voi olla merkittävä vaikutus vaalitulokseen.

SDP:n ja perussuomalaisten voimasuhteet muuttuivat tarkastuslaskennassa niin, että SDP nousi perussuomalaisten ohi saaden kuusi paikkaa. Perussuomalaisille jää viisi paikkaa.

Vaali-iltana puolueet olivat tasoissa, mutta tarkastuslaskennassa kävi ilmi, että SDP:lle oli jäänyt laskematta kaksi ääntä.

Niinpä SDP nousi 637 ääneen ja perussuomalaiset jäi 635 ääneen. Tämä tuo SDP:lle yhden paikan enemmän kuin perussuomalaisille

Sutinen säilyttää paikkansa

Kokemäen valtuustossa pysyy näin ollen viimeisenä sosiaalidemokraattina paikkansa uusiva Marjatta Sutinen, joka on toiminut valtuuston puheenjohtajana. Perussuomalaisten Tapio Anttila jää ensimmäisenä ehdokkaana rannalle. Molemmat ovat 68-vuotiaita eläkeläisiä.

Kokemäellä keskusta on edelleen suurin puolue kahdeksalla paikallaan. SDP on kuudella paikalla kakkosena, mutta pudotusta viime kerrasta on yksi paikka. Perussuomalaiset ovat viidellä paikallaan kolmas – heillä nousua on kaksi paikkaa.

Vasemmistoliitolla on neljä paikkaa, kokoomuksella kolme ja kristillisdemokraateilla yksi paikka. Vasemmistoliitto ja kokoomus hävisivät yhden paikan, kristillisdemokraatit puolestaan nousevat keskustan kanssa tekemänsä vaaliliiton ansiosta uutena puolueena valtuustoon.