Hyppää sisältöön

Tuulet voimistuvat Kainuussa aamupäivän aikana: irtotavarat kannattaa kerätä pihoilta

Myrskyrintama pyyhkäisee arvion mukaan Kainuun yli kello 12–18 välisenä aikana tiistaina. Kovimpia tuulia odotetaan Keski-Suomeen, Savon alueelle ja Pohjois-Karjalaan.

Myrskymatalapaineen yhteydessä sataa runsaasti suuressa osassa maata. Kuva: Yle / Emilia Åberg

Tuuli voimistuu navakaksi varhain tänä aamuna ja aamupäivän aikana Kainuussa, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. Varoiteltuja myrskypuuskia on odotettavissa puolen päivän maissa. Silloin tuulen nopeus voi olla puuskissa jopa 20 metriä sekunnissa. Päivystävä meteorologi Antti Kokko kertoi eilen, että myrsky on vuodenaikaan nähden voimakas.

Puuskittainen tuuli voi kaataa puita sähköjohdoille. Sähköverkkoyhtiö Kajave on varautunut mahdollisten vikojen korjaukseen lisämiehityksellä. Kainuun pelastuslaitos kehottaa välttämään vesillä liikkumista.

Pelastuslaitokselta kerrotaan, että yö on mennyt Kainuussa rauhallisesti.

Päivystävä meteorologi Ville Siiskonen kertoo, että aamuyön ja varhaisen aamun aikana on mitattu paikoitellen tuulennopeudeksi Kainuussa 13 metriä sekunnissa.

– Kannattaa varautua tuuleen ja kerätä pihatavaroita, jotka ei ole kiinnitetty maahan ja ovat otollisella paikalla. Tuuli voi vaikuttaa esimerkiksi puihin, Siiskonen summaa.

Kovimpia tuulia odotetaan Keski-Suomeen, Savon alueelle ja Pohjois-Karjalaan.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.