1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pohjanmaa

Myrsky katkoo sähköjä rannikolla – yö oli vielä rauhallinen Pohjanmaalla

Pohjanmaan pelastuslaitokselle ei yön aikana ollut tullut yhtään ilmoitusta myrskyn aiheuttamista vahingoista. Kristiinankaupungissa on muutamia satoja talouksia ollut vailla sähköä.

Aallon tyrskettä Raippaluodon sillan kupeessa.
Merenkurkun saaristossa tuuli voimakkaasti tiistaina aamulla - 3000 taloutta jäi ilman sähköjä

Kova ja puuskainen tuuli ei ole yön aikana aiheuttanut vahinkoja Pohjanmaan rannikolla. Pohjanmaan pelastuslaitokselta kerrotaan, että koko maanantain ja tiistain välinen yö on ollut rauhallinen.

Yhtään ilmoitusta vahingoista ei ollut aamuun mennessä pelastuslaitokselle tullut.

Myrsky näyttää voimistuvan aamun mittaan. Seitsemältä aamulla Mustasaaressa oli jo lähes 3000 taloutta vailla sähköä, Närpiössä nelisensataa, Vaasassa lähes 1500 ja Kristiinankaupungissa yli 600. Korsnäsissä sähköttömiä talouksia on noin 400 ja Maalahdessa noin 550.

Vieno -nimisen myrskyn on tänään ennustettu kulkevan maan keskiosien läpi. Myrskyrintama tuo mukanaan kovia puuskatuulia ja sateita. Esimerkiksi Vaasan kohdalla tuuli saattaa puuskissa olla 20 metriä sekunnissa.

Myrsky oli aamuyöstä vielä voimistumassa, eikä myrskyraja ollut vielä ylittynyt Selkämerellä aamuneljän jälkeen, kertoi Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Ville Siiskonen STT:lle ennen puoli viittä.