Hyppää sisältöön

Imatra lähtee mukaan Itäradan hankeyhtiöön 2,3 miljoonalla eurolla

Imatran kaupunginvaltuusto päätti, että kaupunki osallistuu Itärata Oy:n omistamiseen ja rahoittamiseen. Suomen valtio sekä 25 kuntaa ja kaupunkia perustavat Itäradan suunnittelua edistävän hankeyhtiön.

Imatra sijoittaa itäradan suunnittelua varten perustettavaan hankeyhtiöön 2,3 miljoonaa euroa. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Imatran kaupunginvaltuusto on tehnyt lopullisen päätöksen osallistumisesta uuden itäisen ratalinjauksen suunnitteluun.

Imatran kaupunginvaltuusto päätti eilen maanantaina, että kaupunki lähtee osakkeenomistajaksi Itäradan suunnittelua varten perustettavaan hankeyhtiöön. Imatra sijoittaa yhtiöön 2,3 miljoonaa euroa.

Esimerkiksi Kouvolan kaupunki sijoittaa yhtiöön 4,8 miljoonaa euroa.

Imatran kaupungin rahoitusosuus jakautuu tämän hetken arvion mukaan yhdeksälle vuodelle eli vuosille 2022–2031 sen mukaisesti kuin hankesuunnittelu etenee.

Itäradan suunnittelukustannuksiksi on arvioitu 79 miljoonaa euroa. Rakennuskustannuksiksi on arvioitu noin 1,7 miljardia euroa. Rakentamisvaiheeseen siirtyminen edellyttää uusia neuvotteluita.

Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan Helsingin ja Kouvolan välinen raideyhteys on yksi Suomen tärkeimmistä raideyhteyksistä, ja sillä on selvät päivitystarpeet. Uusi raideyhteys sujuvoittaisi matkustamista Helsingistä paitsi Kouvolaan, myös Joensuuhun ja Kuopioon.

.
.