Hyppää sisältöön

Karhulan uuden alakoulun suunnittelu alkaa syksyllä Kotkassa – koulun on tarkoitus valmistua kolmen vuoden päästä

Kotkan kaupunginhallitus hyväksyi Karhulan uuden alakoulun hankesuunnitelman kokouksessaan maanantaina. Samalla kaupunginhallitus antoi luvan käynnistää koulun suunnittelun syksyllä 2021.

Karhulan uuden alakoulun rakentaminen aiotaan aloittaa ensi vuoden kesällä ja sen on määrä valmistua keväällä 2024. Kuvituskuva. Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle

Kotkan kaupunginhallitus on hyväksynyt Karhulan uuden alakoulun hankesuunnitelman.

Kaupunginhallitus hyväksyi suunnitelman kokouksessaan maanantaina ja antoi samalla luvan käynnistää koulun suunnittelun syksyllä 2021.

Uusi koulu on tarkoitus rakentaa Karhulan jäähallin ja Katajaisten urheilukentän viereen, kentän länsipuolelle. Uuteen kouluun yhdistetään Hakalan ja Rauhalan alakoulut. Kouluun tulee vuosiluokat 1–6 ja esikoulu.

Alun perin Karhulan uusi alakoulu oli tarkoitus rakentaa Rauhalan koulun tontille, mutta se osoittautui liian ahtaaksi sekä uudelle koululle että Karhulan uudelle päiväkodille. Rauhalan koulun tontti katsottiin ihanteelliseksi paikaksi uudelle päiväkodille tontilla jo nykyisin sijaitsevan Rauhalan päiväkodin vuoksi. Rauhalan puupäiväkoti tulee säilymään tontilla.

Karhulan uuden alakoulun rakentaminen aiotaan aloittaa ensi vuoden kesällä ja sen on määrä valmistua keväällä 2024. Näin ollen uusi koulu olisi otettavissa käyttöön lukuvuoden 2024–2025 alussa.

Kaupunginhallitus edellyttää, että hankkeessa asetetaan kilpailutusvaiheessa laadulliseksi kriteeriksi tai vähimmäisvaatimukseksi työllistää vaikeassa työmarkkina-asemassa olevia työttömiä.

Lue lisää:

Kotka panostaa Karhulaan lähivuosina yli 55 miljoonaa euroa – uusi alakoulu aiotaan rakentaa jäähallin viereen