Alavudella, Kuortaneella, Soinissa ja Ähtärissä 16-vuotiaat nyt rokotusvuoroon

Kuusiokuntien alueella yli 16-vuotiaista lähes 64 prosenttia on saanut jo ensimmäisen koronarokotteen. Rokottamispaikkoihin vaikuttavat jossain määrin Kuortaneen, Soinin ja Töysän terveysasemien kesäsulut.

Kuusiolinnan kyltti Alavuden terveyskeskuksen edustalla. Kuva: Elina Niemistö / Yle

Koronarokotusten ajanvaraus on avattu kaikille yli 16-vuotiaille Alavuden, Kuortaneen, Soinin ja Ähtärin alueella. Rokotteiden saatavuus ja varaustahti mahdollistivat jo hieman ennakoitua aiemmin ajanvarauksen avaamisen koko aikuisväestölle.

Rokotusajan voi varata netistä ja kunnittain terveysasemien koronarokotusten ajanvarausnumeroista. Ajanvarauspuhelimet ovat avoinna maanantaisin, tiistaisin ja perjantaisin klo 11–14 tai niin kauan kuin rokotusaikoja on varattavissa.

– Tällä hetkellä rokoteaikoja on hyvin saatavilla, mutta tämän hetkisten tietojen mukaan 1. rokoteannoksia voidaan antaa heinäkuussa nykyistä vähemmän, sillä suuri osa rokotteista menee 2. annoksia varten. On tärkeää, että varaat aikasi nyt pikaisesti ensimmäiseen rokotukseen ja otat 2. rokoteannoksen sinulle varattuna ajankohtana, kertoo tiedotteessa palvelu- ja viestintävastaava Anu Paalanen Kuusiolinna Terveys Oy:stä.

Rokotteina käytetään Moderna- ja BioNTech-Pfizerin Comirnaty -rokotetteita. Modernan koronarokotetta käytetään 18 vuotta täyttäneelle ja sitä vanhemmille. Comirnaty-rokotetta annetaan 16 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmalle.

Rokottamispaikkoihin vaikuttavat jossain määrin Kuortaneen, Soinin ja Töysän terveysasemien kesäsulut. Alavuden ja Ähtärin pääterveysasemat palvelevat läpi kesän ja rokotusaikoja ohjataan sulkuaikoina niihin.

Lue lisää Etelä-Pohjanmaan koronatilanteeesta.