1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sote-uudistus

Sosiaali- ja terveysvaliokunta: Savonlinnan sairaalan palvelut turvattava lailla

Etelä-Savossa on toivottu, että alueen molemmat sairaalat voivat jatkaa päivystystoimintaa sote-uudistuksen jälkeenkin. Nyt tehdyn muutosehdotuksen myötä toive näyttää olevan toteutumassa.

Savonlinna on vedonnut päättäjiin keskussairaalan ja ympärivuorokautisen yhteispäivystystoiminnan turvaamiseksi. Kuva: Esa Huuhko / Yle

Sosiaali- ja terveysvaliokunta on julkistanut tänään muutosehdotuksensa hallituksen sote-esitykseen.

Valiokunta ehdottaa, että eduskunta turvaisi lailla Savonlinnan ja Kemin sairaaloiden palvelut sote-uudistuksen yhteydessä. Tällaista mallia on ajettu Etelä-Savossa jo pitkään. Aiheesta laadittiin myös yhteinen vetoomus, joka toimitettiin sosiaali- ja terveysvaliokunnalle.

Sairaanhoitopiiri Sosterin tiedotteen mukaan ratkaisu on alueelle myönteinen, koska päivystävän sairaala toiminnan jatkuvuus on nyt myös sekä ministeriön että eduskunnan tavoite.

– Ratkaisulla tullaan turvaamaan yhteispäivystyssairaalan palvelut Savonlinnassa pysyvästi. Säännös on myöskin hyvinvointialuetta velvoittava, Sosterin vt. kuntayhtymäjohtaja Saara Tavi sanoo.

Sosiaali-ja terveysministeriö on käynnistämässä Kemin ja Savonlinnan sairaaloiden toiminnan turvaavan lain valmistelua.

Eduskunta aloittaa sotelakiesityksen käsittelyn 16.6. Sote-uudistuksen voimaantulosta pyritään äänestämään ennen juhannusta.