Hyppää sisältöön

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän ateriapalvelut aiotaan siirtää Attendolle

Hyvinvointiyhtymän hallitukselle esitetään maanantaina, että ateriapalvelut hankitaan Attendolta vuoden 2022 alusta.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä hankkii valittavalta toimijalta ateriapalveluja kymmenellä miljoonalla eurolla vuodessa. Kuvituskuva. Kuva: Jarkko Heikkinen / Yle

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä aikoo siirtää ateriapalvelunsa tuottamisen Attendolle. Yhtymä päätti vuosi sitten kilpailuttaa ateriapalvelunsa. Kilpailutus kattaa asiakkaiden ja henkilöstön ateriat.

Kilpailutuksessa vertailtiin lopulta kolmen toimijan tarjouksia, ja Attendon katsotiin olevan paras hinta-laatusuhteeltaan. Kilpailutukseen osallistuivat myös Palmia Oy ja Päijät-Hämeen Ateriapalvelut Oy, jolta hyvinvointiyhtymä ostaa nykyisin suuren osan palvelusta.

Ateriapalvelujen hankkimista Attendolta esitetään hyvinvointiyhtymän hallitukselle maanantaina 21. kesäkuuta.

Vuoden 2022 alusta alkavan sopimuskausi on viisi vuotta, ja sitä on mahdollista jatkaa kahdella kahden vuoden mittaisella optiolla. Hankinnan arvo on noin 10 miljoonaa euroa vuodessa eli sopimuskauden arvo optioineen nousee 90 miljoonaan euroon.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän mukaan hankinnan tavoitteena on parantaa ateriapalveluiden kokonaishallintaa sekä taata yhtymän asiakkaille laadukkaita ja ravitsemuksellisesti täysipainoisia aterioita kustannustehokkaasti.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.