1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Turku

Aluehallintovirasto poistaa kokoontumisrajoitukset Varsinais-Suomesta

Tapahtumajärjestäjien on yhä noudatettava tartuntatautilain mukaisia hygieniamääräyksiä.

Kaksi kolmasosaa tartunnoista tulee nyt ulkomailta. Kuvituskuva. Kuva: Chanette Härus / Yle

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen, jolla se vapauttaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärät Varsinais-Suomessa.

Maakunta on siirtynyt koronavirusepidemian perustasolle, joten alueen kunnissa voi huomisesta, 16. kesäkuuta alkaen järjestää sisä- ja ulkotiloissa tilaisuuksia ja tapahtumia ilman henkilömäärärajoituksia.

– Varsinais-Suomi on palannut epidemian perustasolle, joten perusteita rajoituksille ei enää ole, toteaa avi tiedotteessa.

Tapahtumajärjestäjien on yhä noudatettava tartuntatautilain 58 c -pykälän mukaisia hygieniamääräyksiä, jotka ovat voimassa vuoden loppuun. Vaikka metrimääräisiä turvaetäisyyksiä tai yhteen kokoontuneiden ihmisten maksimimäärää ei ole enää rajoitettu, on perustason alueella edelleen huolehdittava tapahtumien terveysturvallisuudesta.

Matkustamista edelleen syytä välttää

Avi korostaa, että epidemian aikana omaksuttuja käytäntöjä, jotka koskevat käsi- ja hengitystiehygieniaa, etätyötä, sosiaalisia etäisyyksiä ja muiden huomioon ottamista, on syytä jatkaa.

Kasvomaskin käyttö on edelleen suositeltavaa julkisissa sisätiloissa, joissa syntyy pidempiaikaisia kontakteja, esimerkiksi kaupoissa ja kirjastoissa.

Kaksi kolmasosaa tartunnoista tulee nyt ulkomailta, yksi kolmannes pääosin perhepiiristä. Ulkomaille matkustamista on siis edelleen syytä harkita erittäin tarkkaan.

Maahantuloon liittyvät pakolliset terveystarkastukset rajanylityspaikoilla jatkuvat edelleen Varsinais-Suomessa.

Lue myös:

Varsinais-Suomi siirtyy koronan perustasolle keskiviikkona – kuorotkin saavat taas laulaa

Täältä voit lukea uusimmat uutiset koronatilanteesta Varsinais-Suomesta.