Hyppää sisältöön

Aurora Botnian luovutus siirtyy heinäkuulle

Raumalla rakennustöiden loppuvaiheessa oleva Aurora Botnia luovutetaan tämän vuoden heinäkuun puolivälissä.

Uusi laiva piti luovuttaa alun perin Vaasan ja Uumajan välillä liikennöivälle Wasalinelle jo ennen vappua. Kuva: Rauma Marine Constructions

Aurora Botnian luovutus siirtyy jälleen. Matkustaja-autolautta luovutetaan tämän vuoden heinäkuun puolivälissä.

Alun perin laiva piti luovuttaa Vaasan ja Uumajan välillä liikennöivälle Wasalinelle jo ennen vappua.

Rauma Marine Constructionsin toimitusjohtaja Jyrki Heinimaan mukaan polttoaineratkaisun valmistelevat työt ovat vieneet ennakoitua enemmän aikaa.

– Innovatiivisen polttoaineratkaisun valmistelevat työt ovat vieneet ennakoitua enemmän aikaa, minkä myötä luovutusajankohta on tarkentunut heinäkuulle, Heinimaa kertoo.

Aurora Botnia palasi viime viikolla ensimmäiseltä merikoeajoltaan, jolla testattiin laivan suorituskykyä. Telakalla on valmistauduttu seuraavaan merikoeajoon, jolla keskitytään testaamaan laivan ensisijaisena polttoaineena käytettävää nesteytettyä maakaasua eli LNG:tä.

Heinimaan mukaan on myös erittäin tärkeää, että rakennustöiden loppuvaihe pystytään hoitamaan mahdollisimman koronaturvallisesti.

Tässä olemme onnistuneet, ja koronatilanne on pysynyt telakalla rauhallisena. Heinäkuun luovutusaikataululla pystymme jatkamaan työskentelyä sen eteen, että alus saadaan luovutettua turvallisuudesta tinkimättä, Heinimaa toteaa.

.
.