1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kainuu

Vienon jättämät sähköviat on korjattu, loppujen lopuksi myräkkä esiintyi Kainuussa rauhallisena

Myrskyn jälkeen on hyvä käydä tarkastamassa sähköt kesämökeistä ja muista kiinteistöistä, joissa ei asuta vakituisesti. Pienjänniteverkon vioista automaatio ei tee hälytystä käyttökeskukseen, vaan tieto viasta saadaan asiakkailta.

Kuva: Yle

Vienon aiheuttamat sähköverkon viat saatiin korjattua tiistai-illan aikana. Pahimmillaan sähköttömiä asiakkaita oli tiistaina kello 13 aikaan hetkellisesti lähes 2 700.

Kajavelta muistutetaan, että myrskyn jälkeen on hyvä käydä tarkastamassa sähköt kesämökeistä ja muista kiinteistöistä, joissa ei asuta vakituisesti. Pienjänniteverkon vioista automaatio ei tee hälytystä käyttökeskukseen, vaan tieto viasta saadaan asiakkailta.

Kajave pyytää edelleen ilmoittamaan johdoille kallistuneista tai kaatuneista puista käyttökeskuksen maksuttomaan numeroon 0800 9 2500.

Kainuun pelastuslaitosta Vieno työllisti suhteellisen vähän. Myrskyn aiheuttamia tehtäviä pelastuslaitoksella oli yhteensä kahdeksan kappaletta.

Tehtävät olivat puiden kaatumisia tielle, pelastuslaitos raivasi puut pois. Kainuun pelastuslaitos varautui myrskyyn varaamalla paloasemille sekä johtokeskukseen lisähenkilöstöä, joka olisi otettu käyttöön tehtävämäärän kasvaessa suureksi. Vähäiset tehtävät hoidettiin kuitenkin normaalilla päivittäisellä vahvuudella.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.