1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. frisbeegolf

Ristinummen ja Gerbyn frisbeegolfin radat laitetaan kuntoon Vaasassa

Ristinummen ja Gerbyn frisbee-golf radat laitetaan ehompaan kuntoon. Lisäksi Gerbyn rataa aiotaan laajentaa täydeksi 18 väylän radaksi ja Ristinummelle on suunnitteilla uusi harjoitusrata aloittelijoille.

Frisbeegolf on suosittu harrastus. Kuva: Pasi Mäenpää / Yle

Vaasassa laitetaan tänä kesänä frisbee-golf radat kuntoon. Vaasassa frisbeegolf-ratoja löytyy mm. Ristinummella ja Gerbyssä.

Hellaksentien läheisyydessä sijaitsevalla Gerbyn frisbeegolf-radalla on tällä hetkellä yhdeksän väylää. Radan kaikki korit on uusittu ja heittoalustat kunnostettu. Myös heittoväylien kasvillisuutta raivataan ja siistitään.

Gerbyn rata laajennetaan täydeksi 18 korin radaksi myöhemmin tänä vuonna tai viimeistään ensi vuoden puolella. Radan uusi osuus sijoittuu Hellaksen majan ja Gerbynmäen väliin.

- Uusia heittoväyliä on nyt raivattu. Tällä hetkellä meillä on siellä testikoreja, joilla varmistetaan uusien väylien turvallinen sijainti muihin alueen käyttäjiin nähden, kertoo Wasa Disc Golf Club -seuran puheenjohtaja Antti Koskela.

Ristinummelle suunnitellaan myös uutta rataa harjoittelijoille

Ristinummella on jo täysi 18 korin rata. Ristinummen rataa on siivottu ja aluetta on raivattu. Lisäksi parkkipaikkaa on laajennettu sekä lisätty roskiksia, kyltityksiä ja opasviittoja. Myös siirtymäreittejä korien välillä on parannettu ajamalla kosteikkoihin maa-aineista. Alueelle lisätään vielä kivisiä portaita reitin vaikeimmin kuljettaviin kohtiin.

Ristinummen 18 väyläinen frisbeegolf-rata sijaitsee Vanhan Vaasan kadun ja Vesilaitoksentien välisellä alueella.

Ristinummelle on suunnitteilla myös uusi harjoitusrata.

- Selvitämme mahdollisuutta rakentaa uusi aloittelijoille ja harjoitteluun sopiva rata nykyisen radan kanssa samalle alueelle, kertoo Wasa Disc Golf Club -seuran puheenjohtaja Antti Koskela.

Frisbee-golf radat kunnostetaan yhteistyössä

Yhteistyötä frisbee-golfratojen kanssa on tehty paikallisen seuran, Wasa Disc Golf Clubin sekä Vaasan kaupungin eri yksiköiden kesken. Kaupunki toimittaa tarvittavan materiaalin, kuten uudet korit, sorat ja mullat sekä tekee esimerkiksi kone-, maansiirto- ja metsuritöitä sekä romujen ja roskien poiskuljetusta. Seura puolestaan tekee ratojen kunnostustöitä talkootyönä.

- Todella hienoa, että seura on mukana alan asiantuntijana, ja me kaupungin eri yksiköistä tarjoamme tähän sitten omaa osaamistamme. Mukana meiltä on niin liikuntapalveluiden, liikuntapaikkojen hoidon kuin viheralueyksikönkin työpanosta ja rahoitusta, kertoo liikuntatoimenjohtaja Mika Lehtonen.

Vaasan kaupunki on varannut frisbeegolf-ratojen kunnostukseen yhteensä noin 50 000 euroa.