Hyppää sisältöön

Suurimmat sähkökatkot korjattu Vieno-myrskyn jäljiltä – pelastuslaitos seuraa tilannetta vielä aamun aikana

Sähkövikojen korjauksia on tehty vielä tiistai-illan ja yön aikana. Suurin osa sähkökatkoista on saatu korjattua Keski-Suomen alueella. Tiistain ja keskiviikon välinen yö oli Keski-Suomen pelastuslaitoksen mukaan rauhallinen. Vieno-myrsky aiheutti pelastuslaitokselle tiistaina noin 150 vahingontorjuntatehtävää.

Enimmillään Keski-Suomessa oli tiistaina sähköttä yli 9 000 taloutta. Kuvituskuva. Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Suurin osa Vieno-myrskyn aiheuttamista sähkökatkoista on saatu korjattua Keski-Suomen alueella.

Keskiviikkoaamuna sähköyhtiö Elenian asiakkaista enää noin 80 oli sähköttä. Sähköyhtiö Elenian viestintäjohtaja Heini Kuusela-Opas kertoo, että korjaukset sujuivat tiistai-illan ja yön aikana hyvin.

– Jämsässä, Laukaassa ja Jyväskylän alueella on ollut useassa paikassa sähköjohtoverkon pylväitä poikki ja osassa kohteista on tarvittu kaivinkoneita ja on tehty järeää verkon korjausta, Kuusela-Opas sanoo.

Enimmillään Keski-Suomen alueella oli tiistaina sähköttä yli 9 000 taloutta. Tuuli puhalsi tiistaiaamuna voimakkaimmissa puuskissa lähes 22 metriä sekunnissa.

Pelastuslaitoksella riitti kiirettä

Myrsky piti myös pelastuslaitoksen kiireisenä. Keski-Suomen pelastuslaitoksella oli tiistaina noin 150 vahingontorjuntatehtävää. Suurin osa tehtävistä oli puiden raivauksia.

Tiistain ja keskiviikon välinen yö oli pelastuslaitoksen mukaan myrskyn aiheuttamien tehtävien suhteen rauhallinen. Pelastuslaitos seuraa tilannetta vielä aamun aikana.

Lue lisää: Vieno-myrsky Keski-Suomessa: Tuhannet taloudet yhä ilman sähköä, vikojen korjaus voi kestää paikoin ainakin keskiviikkoon – Muuramessa iso koivu rysähti rivitalon päälle