1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronarokote

Oulussa ihmetellään: miksi alle 40-vuotiaat eivät hakeudu koronarokotukseen?

Oulun kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalo on huolissaan siitä, että 35–39-vuotiaista oululaisista vain 40 prosenttia on tähän mennessä ottanut rokotteen. Oulun yliopistollisen sairaalan johtajaylilääkäri muistuttaa, että riittävä rokotekattavuus on ainoa tie ulos epidemiasta.

Koronaepidemiasta päästään ulos vain riittävällä rokotekattavuudella, muistutetaan myös maakunnan alueellisesta koordinaatiotyöryhmästä. Kuvassa valmistetaan Pfizer-rokotetta. Kuva: Jorge Gonzalez / Yle

Oulun kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalo ihmettelee, miksi alle nelikymppiset eivät hakeudu koronarokotukseen. Mäkitalo pohti asiaa Twitter-tilillään tiistaina.

Mäkitalon mukaan esimerkiksi vain 40 prosenttia 35–39-vuotiaista oululaisista on rokotettu.

Tämä ikäluokka on voinut käydä hakemassa rokotetta nyt kahden viikon ajan. Lisäksi reilu viikko sitten rokoteajanavaraus avattiin jo 25-vuotiaille ja sitä vanhemmille henkilöille.

Jorma Mäkitalo miettii, voidaanko yhteiskuntaa avata syksyllä, jos suojaa ei ole riittävästi.

Näin Jorma Mäkitalo twiittasi iltapäivällä 15. kesäkuuta.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Kun rokotevuorossa olevien ajat eivät mene, avaa Oulu aikoja jo paljon nuoremmille ikäryhmille.

Myös Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatiotyöryhmä muistuttaa koronarokotusten ottamisen tärkeydestä omalla vuorolla.

Työryhmän puheenjohtaja, Oulun yliopistollisen sairaalan johtajaylilääkäri Juha Korpelainen näkee todennäköisenä, että koronaepidemia kiihtyy jälleen syksyllä, jos rokotetta ei oteta riittävästi. Epidemiasta päästään ulos vain hyvällä rokotekattavuudella.

Korpelainen muistuttaa, että nuorten rokottaminen suojaa paitsi heitä itseään myös vanhempia henkilöitä taudin vaikealta muodolta.

Rokotteen ottaminen mahdollistaa myös turvallisen matkustamisen.

Tästä voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.