Seppälänkankaalle uusi 18-väyläinen frisbeegolfrata – Harjun ja Tuomiojärven radat poistuvat käytöstä

Frisbeegolfradan on arvioitu valmistuvan Jyväskylän Seppälänkankaalle kesäkuun loppuun mennessä. Uudella radalla pyritään palvelemaan eritasoisia harrastajia, ja samalla vähentämään Keljonkankaan frisbeegolfradan ruuhkautumista. Uuden radan myötä kaupunki poistaa huonokuntoiset Harjun ja Tuomiojärven frisbeegolfradat käytöstä.

Frisbeegolfin harrastajamäärät ovat kasvaneet, ja suuret käyttäjämäärät ovat vaikuttaneet frisbeegolfratojen ja maaston kuntoon. Kuvituskuva. Kuva: Patric Westerlund / Yle

Jyväskylään on rakenteilla uusi frisbeegolfrata, ja samalla huonokuntoisia ratoja poistetaan käytöstä.

Uusi 18-väyläinen frisbeegolfrata valmistuu tämän kesän aikana Jyväskylän Seppälänkankaalle. Rata rakennetaan yhteistyössä Jyväskylän kaupungin liikuntapalveluiden, Jyväskylän Liitokiekkoilijoiden ja Sovatek-säätiön kanssa.

Uusi rata tulee sijaitsemaan Murskaamontien päässä. Radan on arvioitu valmistuvan kesäkuun loppuun mennessä.

Väylien pituudet ovat uudella radalla keskimäärin 60-80 metriä ja radalla tulee olemaan kaupungin mukaan jonkin verran korkeuseroja. Rataan sisältyy sekä kapeita metsäväyliä että näkyvyydeltään avoimempia väyliä.

Tekeillä olevalla radalla pyritään palvelemaan eritasoisia frisbeegolfin harrastajia, ja samalla vähentämään Keljonkankaan frisbeegolfradan ruuhkautumista. Myös Keljonkankaan rataa kunnostetaan kesän aikana.

Harjun ja Tuomiojärven radat pois käytöstä

Uuden radan myötä Jyväskylän kaupunki poistaa Harjun ja Tuomiojärven frisbeegolfradat tänä kesänä käytöstä.

Kaupungin mukaan suuret käyttäjämäärät ovat vaikuttaneet Tuomiojärven rannalla ja Harjulla olevien frisbeegolfratojen ja maaston kuntoon. Radoilla esiintyy myös paljon vaaratilanteita niiden keskeisen sijainnin takia.

Tuomiojärven ja Harjun ratojen opasteet ja korit siirretään Seppälänkankaan uudelle radalle.