Peltipoliisit alkavat valvoa liikennettä Jyväskylän katualueilla syksyllä

Jyväskylän kaupungin ja Sisä-Suomen poliisilaitoksen sopimus automaattisen valvonnan aloittamisesta hyväksyttiin kaupunkirakennelautakunnan kokouksessa eilen. Alustavan arvion mukaan automaattivalvonta alkaa syys-lokakuussa. Valvonta sijoittuu pääsääntöisesti sellaisiin risteyksiin, joissa on liikennevalot ja suojatie.

Automaattisella valvonnalla pyritään lisäämään liikenneturvallisuutta kaupungin katualueilla. Kuvituskuva. Kuva: Yle/ Stefan Paavola

Jyväskylän kaupungin katualueilla aloitetaan automaattinen nopeusvalvonta.

Jyväskylän kaupunki ja Sisä-Suomen poliisilaitos ovat tehneet sopimuksen automaattisen valvonnan aloittamisesta. Sopimus hyväksyttiin kaupunkirakennelautakunnan kokouksessa eilen.

Valvonta sijoittuu pääsääntöisesti risteyksiin, joissa on liikennevalot ja suojatie. Valvontapisteiksi on valittu kohteita, joilla voidaan valvoa pääväyliltä kaupunkiin tulevaa ja kaupungista ulospäin lähtevää liikennettä.

Kohteet on valittu liikennemäärien, nopeusrajoituksen, onnettomuustilastojen ja poliisin kokemustiedon perusteella.

Automaattisella valvonnalla pyritään lisäämään liikenneturvallisuutta sekä vapauttamaan poliisin resursseja muihin tehtäviin.

Jyväskylän kaupunki aloittaa automaattisen valvonnan edellyttämän infran rakentamisen. Kameroita operoi poliisi.

Jyväskylän kaupungin katupäällikkö Tuula Smolander kertoo, että ensimmäisenä kamera tulee Heikinkadun ja Tourulantien risteykseen.

Smolanderin mukaan kamera valvoo jatkossa myös Vaasankadun ja Hannikaisenkadun risteyksessä sekä Laajavuorentien ja Vesangantien risteyksessä.

Kameroita tulee enintään seitsemän ja osa niistä asennetaan vasta ensi vuonna.

Alustavan arvion mukaan automaattivalvonta alkaisi syys-lokakuussa.

Päivitetty juttuun tietoja kameroiden sijaintipaikoista klo 16.43