1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. COVID-19

Soiten alue siirtyy koronavirusepidemian perustasolle – koronatilanne on rauhoittunut

Koronavirustilanne on alueella sen verran rauhoittunut, että alueellinen viranomaistyöryhmä on päättänyt Soiten alueen siirtymisestä koronaviruksen leviämisen perustasolle. Viimeisin tartunta on todettu viikko sitten tiistaina.

Soiten alueen koronavirusnäytteistä 0,1% on positiivisia. Kuva: Heini Holopainen / Yle

Keskiviikkona kokoontunut viranomaistyöryhmä totesi, että koronatilanne on alueella sen verran rauhallinen, että voidaan palata epidemiatilanteen alhaisimmalle eli perustasolle.

Kahden viikon aikana on todettu 6 tartuntaa ja alueellinen ilmaantuvuusluku on 7,7/100 000 asukasta kohden, kun se vielä toukokuussa oli yli 200. Virustesteistä enää 0,1% on positiivisia.

Viimeisin positiivinen tapaus todettiin 8.6. eli viikko sitten. Keskussairaalassa on hoidossa yksi koronaviruspotilas.

Keski-Pohjanmaalla ei uusia koronavirustartuntoja – viimeisimmästä tartunnasta aikaa liki viikko

Soiten alueella kokoontumissuositukset ja kasvomaskisuositus ovat edelleen voimassa.

Kokoontumissuosituksiin on tullut joitakin lievennyksiä. Yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei edelleenkään suositella sisätiloissa. Ulkona yksityistilaisuuksien suositus on 50 henkeä, kun se aiemmin oli 20.

Aikuisten harrastustoiminnassa sisätiloissa suositellaan 10 hengen ryhmiä ja ulkona 50 hengen ryhmiä. Ulkotiloissa ryhmäkokoa on nostettu. Lasten ja nuorten suositukset ovat ennallaan. Sen sijaan kontaktilajeja saa nyt harrastaa.

Tarpeetonta ulkomaanmatkailua ei edelleenkään suositella.

Suositukset ovat voimassa 23.6. saakka. Aluehallintoviraston antamat nykyiset kokoontumisrajoitukset ovat voimassa 22.6. saakka.

Lue myös: Uusimmat tiedot koronaviruksesta Keski-Pohjanmaalla