1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronarajoitukset

Höntsäporukat riemuitsevat, kun koronarajoitukset lievenivät viimeisissäkin maakunnissa: "Tämä on ollut yksinäistä ja raskasta aikaa"

Tiukimmista koronarajoituksista on luovuttu pikku hiljaa koko maassa maakunta kerrallaan. Keskiviikosta alkaen myös hämäläiset ovat päässeet nauttimaan vapaammasta elämästä, kun kokoontumisrajoituksia purettiin.

Kaisa Blomberg padel-kentällä
Lahen hiki -höntsäjoukkue ottaa ilon irti koronarajoitusten höllentymisestä. Kuvaus ja editointi: Elina Rantalainen / Yle

Vielä viikonloppuna Häme hehkui koronakartalla (siirryt toiseen palveluun) punaisena, kun muu Suomi oli jo siirtynyt epidemialuokituksen mukaiseen kiihtymis- tai perusvaiheeseen.

Nyt koronatilanne on parantunut sekä Kanta- että Päijät-Hämeessä sen verran, että molemmat maakunnat ovat siirtyneet koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen. Hämeessäkin on päästy höllentämään rajoituksia: muun muassa aikuisten ryhmäharrastukset voivat jatkua sisällä ja ulkona.

– Fiilis on ihan loistava. Kyllä tätä on odotettu kauan, sanoo Lahen hiki -höntsäjoukkueen vetäjä Anna-Reeta Oksanen.

Saunailtoja odotellessa

Lahen hiki pelaa salibandya Lahden Kortteliliigassa. Pelit ovat olleet koronan vuoksi katkolla kuukausia, samoin yhteistreenit.

– Nyt odotetaan kovasti, että päästään kokoamaan porukka kasaan ja järjestämään ehkä saunailtakin, Oksanen suunnittelee.

Koronasulkujen aikaan joukkueen naiset ovat liikkuneet yksinään tai pienemmissä porukoissa.

– Tällaiselle joukkueurheilusta elävälle tämä on ollut yksinäistä ja raskasta aikaa.

Neljän hengen padel-pelit ovat tuoneet helpotusta.

– Innostun kyllä kaikesta urheilusta, mitä minulle keksitään ehdottaa. Mutta padel on loistava laji, suosittelen sitäkin kaikille.

Lue myös:

Apulanta ja Haloo Helsinki siirtävät stadionkonserttinsa kesälle 2022

Ihmiset vähensivät maskien käyttöä koronan hellitettyä otettaan Satakunnassa – infektiolääkäri ei pitäisi niin kovaa kiirettä

Näin koronarajoituksia puretaan tänään pääkaupunkiseudulla – Kokoontua saa aiempaa vapaammin, turvavälivaatimukset höllentyvät