1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. huumausainerikokset

Poliisi takavarikoi merkittävän määrän amfetamiinia lappeenrantalaismiehen asunnosta – epäillään törkeästä huumausainerikoksesta

Poliisi pääsi epäillyn rikoksen jäljille omien tutkimustensa perusteella. Epäilty vapautettiin tutkintavankeudesta alkuviikosta ja juttu siirtyy syyteharkintaan.

Kotietsinnässä takavarikoidun amfetamiinin määrä oli katukaupassa levitettynä noin kilon verran. Kuvituskuva. Kuva: Sami Takkinen / Yle

Poliisi takavarikoi yli puoli kiloa amfetamiinia lappeenrantalaisessa yksityisasunnosta huhtikuun lopulla kotietsinnän yhteydessä.

Samalla otettiin kiinni 50-vuotias paikkakuntalainen mies, joka myöhemmin vangittiin Etelä-Karjalan käräjäoikeuden päätöksellä epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta. Esitutkinnan mukaan amfetamiini oli tarkoitus myydä katukaupassa.

Kaakkois-Suomen poliisin mukaan kotietsinnässä 20. huhtikuuta takavarikoidun amfetamiinin määrä oli merkittävä, katukaupassa levitettynä noin kilon verran.

Poliisi pääsi epäillyn huumausainerikoksen jäljille omien tutkimustensa perusteella. Esitutkinnan aikana mieheltä takavarikoitiin vähäinen määrä kannabista sekä laiton ampuma-ase.

"Jokaisella katukaupasta pois saadulla erällä on merkitystä"

Jätevesitutkimuksen perusteella on amfetamiinin käyttö on kasvanut Suomessa ja myös Lappeenrannassa viime vuosina. Kasvu ilmenee myös muun muassa rattijuopumustilastoissa.

– Jokaisella katukaupasta pois saadulla huumausaine-erällä on merkitystä ja sen eteen poliisi tekee päivittäin töitä, toteaa Kaakkois-Suomen poliisin rikoskomisario Petri Tirronen tiedotteessa.

Lappeenrantalaismies on tämän viikon alussa vapautettu tutkintavankeudesta. Juttu siirtyy syyteharkintaan lähipäivien aikana.

Poliisin tietojen mukaan takavarikolla ei ole yhteyttä laajempiin huumausainevyyhteihin Suomessa.

Lue myös: Kaakkois-Suomen poliisi iski huumemarkkinoille niin, että rikostilastot ampaisivat uusiin sfääreihin: "On todella osuttu sellaisiin kohteisiin, että se näkyy"