1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. teatteri

Teatterileiriläinen: "Tykkään esittämisestä, siksi tulin tänne"

Hämeenlinnan teatteri järjestää jo yhdeksättä kertaa lasten teatterileirejä. Tänä vuonna mukana on myös Kulttuurikeskus Arx. Parhaillaan teatterin harjoitussalin ovat vallanneet 10-12-vuotiaat Rooli- nimisen leirin osallistujat.

Lasten teatterileriillä uni karisee silmistä
Lasten teatterileriillä uni karisee silmistä

Kello on vasta kahdeksan, mutta Hämeenlinnan teatterin harjoitussaliin kokoontuneilla viidellätoista kesälomaansa viettävällä koululaisella uni on jo karissut silmistä. Ensin lämmitellään piirissä kielenkantoja ja jokainen saa vuorolllaan kertoa, mikä asia juuri nyt erityisesti ilahduttaa. Toisella se on mummon tekemä maailman paras vispipuuro, toista on ilahduttanut koiran riepottelema roskapussi ja aika moni kertoi olevansa hyvällä tuulella, koska leirillä on niin kivaa.

Hämeenlinnan teatterin (siirryt toiseen palveluun) järjestämästä lasten teatterileiristä on tullut perinne. Teatterileirejä järjestetään nyt yhdeksättä kertaa, tällä kertaa mukana on myös Kulttuurikeskus Arx (siirryt toiseen palveluun). Nyt on menossa Rooli-niminen leiri, jolla osallistujat ovat 10-12-vuotiaita.

Leirin aikana lapset harjoittelevat mininäytelmiä ja leikkivät ilmaisutaitoleikkejä aidossa teatteriympäristössä. Leirin aikana valmistuu myös esitys loppukesän lasten festivaali Hippaloille.

Kuuntele, kun Radio Suomen Hämeen Aamun Kati Turtola jutteli Toivo ja Aatos Arnkilin sekä Eetu Markkulan, Eemil Laatikaisen ja Pipsa Järvisen kanssa. Mukana menossa olivat myös leirin vetäjät, näyttelijä Henna-Maija Alitalo sekä taidekasvattaja Taina Maria Savimäki.

Radio Suomen Hämeen Aamun Kati Turtola sai olla mukana teatterileikeissä.

Korjaus 17.6.2021 klo 11:23 Leiri kokoontuu Hämeenlinnan teatterin harjoitussalissa, ei Teatteri Verstaalla.