Hyppää sisältöön

Essoten koronatilanne on niin hyvä, että alueellinen koronanyrkki jää tauolle

Kolme neljäsosaa alueen väestöstä on saanut jo rokotteen ja tartunnatkin ovat vähentyneet. Silti ei kannata unphtaa hyvää hygieniaa ja testiin kannattaa hakeutua matalalla kynnyksellä.

Mikkelissä ja muualla Etelä-Savossa on tällä hetkellä rauhallinen tilanne koronan suhteen. Kuva: Juho Liukkonen / Yle

Essoten koronatilanne on niin rauhallinen, että alueellinen koronakoordinaatioryhmä, eli koronanyrkkiä jää tauolle.

– Kun rokotustilanne on näin hyvä, voimme hieman hellittää varautumista. Toki jos tilanne muuttuu, niin ryhmä kokoontuu välittömästi, sanoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Essotella on todettu viimeisen viikon sisällä vain muutamia tartuntoja, jotka ovat liittyneet matkailuun. Altistumisia on saattanut alueella tulla, joten edelleenkin kannattaa hakeutua koronatestiin matalalla kynnyksellä.

Testaus on tärkeää varsinkin silloin, jos saapuu Suomeen ulkomailta. Koronatestiin ajan voi varata Essoten nettisivuilla tai digipalvelu Finentryn kautt.a

– Jos on tulossa tuttavia tai työntekijöitä ulkomailta, niin kannattaa ohjata noihin koronatestien ajanvarauksiin, kehottaa pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Essoten alueella yli 76 prosenttia täysi-ikäisestä väestöstä on jo rokotettu. Tehosterokotteenkin on saanut jo 20 prosenttia rokotettavista ikäluokista. Tällä hetkellä alueella ei ole voimassa paikallisia rajoituksia edes kokoontumisrajoitusten muodossa.

– Tilaisuuksien järjestelyissä on edelleen syytä huolehtia hyvästä hygieniasta ja asiakkaiden ohjeistuksesta. Yleisötilaisuudet kannattaa suunnitella siten, että ihmiset voivat halutessaan myös pitää turvavälejä, Gärdström sanoo.

.
.