Hyppää sisältöön

Ammatillisen koulutuksen osaamiskeskus Vaasaan

Vaasan alueen osuus rahoituksesta on 1,2 miljoona euroa. Hanke yhdistää eurooppalaiset oppilaitokset ja vihreän innovaation.

Lokakuuhun 2024 saakka kestävä projekti osallistaa toistasataa opettajaa ja heidän opiskelijoitaan kaikilla ammatillisen koulutuksen tasoilla. Yksi hankkeessa mukana olevista on Vaasan yliopisto. Kuva: Yle/Joni Kyheröinen

Vaasan seudulla alkaa eurooppalainen ammatillisen koulutuksen jättihanke.

Vaasan alue profiloituu hankeen myötä yhä selkeämmin vihreiden arvojen ja vihreiden innovaatioiden koulutuksen seutuna. Hankkeessa ovat mukana muun muassa Vaasan yliopisto, Vamia, ammattikorkeakoulu Novia ja teknologiakeskus Merinova.

GREENOVET- projekti toteutetaan yhteiseurooppalaisena hankkeena. Vaasan alueen lisäksi mukana ovat Steiermark Itävallassa, Leiria Portugalissa sekä Skopje Pohjois-Makedoniassa.

Yksi projektin tavoitteista on perustaa jokaiselle alueelle osaamiskeskus.

– Perustettavat osaamiskeskukset ovat ammatillisen koulutuksen huippuyksiköitä Euroopan tasolla, ja yksi tällainen tulee nyt Vaasaan, sanoo Ahm Shamsuzzoha, projektivastaava Vaasan yliopistolta.

Projekti toteutetaan myös yhdessä paikallisten yritysten kanssa. Mukana oleville yritykselle tarjotaan mahdollisuutta tehdä yhteistyötä Steiermarkissa, Leiriassa sekä Skopjessa sijaitsevien yritysten kanssa. Esimerkiksi Itävallan Steiermark sijaitsee laaja GreenTech klusteri.

Vaasan alueen osuus rahoituksesta on 1,2 miljoona euroa. Hankkeen kokonaisrahoitus on 4,4 miljoonaa euroa.

Lokakuuhun 2024 saakka kestävä projekti osallistaa toistasataa opettajaa ja heidän opiskelijoitaan kaikilla ammatillisen koulutuksen tasoilla.

Lisää Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.