Hyppää sisältöön

Icon of the Seasin tuotanto on alkanut Meyer Turun telakalla – mikroskooppiset ilmakuplat siivittävät ekoristeilijän matkaa

Vuonna 2023 valmistuva Icon of the Seas on telakan mukaan erityisesti ympäristöteknologialtaan edistyksellinen risteilylaiva. Rungon kitkaa vähennetään vedenalaisella ilmavoitelulla.

Meyer Turun telakkanosturi kesäkuussa 2020 kuvattuna. Kuva: Janne Järvinen / Yle

Meyer Turku aloitti maanantaina 14. kesäkuuta Royal Caribbean Internationalille rakennettavan Icon of the Seas -aluksen tuotannon. Myös laivan nimi julkistettiin tilaisuudessa.

Tuotannonaloitusta juhlistettiin telakan tiedotteen mukaan koronaturvallisesti telakan levyhallilla.

Paikalla olivat Meyer Turun hallituksen puheenjohtaja Bernard Meyer, toimitusjohtaja Tim Meyer, Royal Caribbean Groupin hallituksen puheenjohtaja ja pääjohtaja Richard Fain sekä uusien laivojen varapresidentti Harri Kulovaara. Royal Caribbean Internationalin toimitusjohtaja Michael Bayley osallistui tapahtumaan etäyhteyden kautta.

– Sitouduimme Icon-luokan julkistuksen yhteydessä vuonna 2016 tuottamaan puhdasta energiaa merellä, ja kohta siitä on tulossa alan käytäntö. Olemme innoissamme, kun Icon of the Seasin tuotanto on nyt alkanut, toimitusjohtaja Michael Bayley sanoi.

Meyer Turulle Icon of the Seas on sekä suuri haaste että mahdollisuus nousta jälleen laivanrakennuksen kärkipaikalle.

– Olemme ottaneet tämän haasteen innolla vastaan. Nyt kun laivan tuotanto levyhalleissamme on alkanut, alamme nähdä suunnittelumme tulosten saavan fyysistä muotoa. Tämä on juhlallinen hetki meille laivanrakentajille, toimitusjohtaja Tim Meyer sanoo.

Valmistuessaan vuonna 2023 Icon of the Seas on erityisesti ympäristöteknologialtaan edistyksellinen risteilylaiva. Laivassa on muun muassa vedenalaisen pohjan ilmavoitelu, jossa miljoonilla mikroskooppisilla ilmakuplilla rungon kitkaa vähennetään, sekä erittäin kehittynyt lämmön talteenottojärjestelmä, joka ottaa talteen ja käyttöön jopa 3 megawattia energiaa.

– Odotamme innolla, että voimme julkaista lisää matkustajiamme kiinnostavia yksityiskohtia laivasta tulevaisuudessa, sanoi toimitusjohtaja Michael Bayley.