Hyppää sisältöön

Kemissä työllisyyspalvelut löytyvät pian saman katon alta – Pointti antaa henkilökohtaista apua työnhakijoille ja työnantajille

Syksyllä avattavassa Pointti-yhteispalvelupisteessä sekä työnhakijan että työnantajan on mahdollista tavata Pointin työntekijä kasvokkain. Työnhakija saa samasta osoitteesta yhteyden kaikkiin työllistymistä auttaviin palveluihin ja toimijoihin.

Kemin työllisyysjohtaja Riitta Hakala (oik.) ja projektipäällikkö Maija Saarenpää uskovat, että työpaikat ja työvoima löytävät toisensa entistä paremmin, kun monenlaiset työllisyyspalvelut lyövät hynttyyt yhteen. Kuva: Pirkko Kukko-Liedes/Yle

Kemissä kootaan työllisyyspalveluita yhden katon alle. Kemin keskustaan syksyllä avattavasta yhteispalvelu Pointista työnhakijat ja työnantajat saavat jatkossa tietoa, neuvontaa ja ohjausta yhdestä paikasta ja henkilökohtaisena palveluna.

Yhden oven takaa löytyvät monipuoliset palvelut, ja kukin asiakas saa oman nimikkotyöntekijän, joka on mahdollista tavata kasvokkain.

– Se on oikeastaan tämän koko homman pointti, että jokainen saa sen nimikkotyöntekijän, jonka kanssa tullaan tutuksi ja jonka kanssa on helppoa asioida. Asiakkaan ei tarvitse joka kerta aloittaa alusta ja käydä tilannetta läpi uuden ihmisen kanssa, sanoo projektipäällikkö Maija Saarenpää Työtä Kemissä!-hankkeesta.

Kaupungin työllisyys- ja elinkeinopalvelujen ja Lapin TE-toimiston lisäksi Pointissa on mukana alueen oppilaitoksia sekä muita toimijoita ja sidosryhmiä. Tavoitteena on tehdä sekä työhön pääseminen että työvoiman löytäminen mahdollisimman helpoksi.

– Kun tunnemme asiakkaat ja työmarkkinat, on kohtaaminenkin helpompaa ja saadaan onnistumisia eli työpaikat ja työntekijät löytävät toisensa, kertoo projektipäällikkö Maija Saarenpää.

Piilotyöpaikatkin esiin

Myös Kemin työllisyysjohtaja Riitta Hakala uskoo lujasti, että työpaikkoja löytyy. Hänen mukaansa jo aiemmissa työllisyyshankkeissa on työllistynyt satoja ihmisiä.

– Kaikki työpaikat eivät ole avoimessa haussa, vaan ovat niin sanottuja piilotyöpaikkoja. Juuri se, että tunnemme hyvin sekä työnantajat että työnhakijat, edistää sitä, että yritykset ja työvoima löytävät toisensa, Riitta Hakala kertoo.

Pointti palvelee erityisesti yli 30-vuotiaita työnhakijoita. Nuorten työllisyyspalveluja on jo aiemmin annettu keskitetysti Ohjaamossa.

Työllisyyspalvelujen uudistusta on Kemissä valmisteltu jo ennen kuin ilmoitus Stora Enson Veitsiluodon tehtaasta tuli, mutta 550 ihmisen irtisanominen Veitsiluodosta tekee tehokkaista työllisyyspalveluista entistäkin tärkeämpiä.

Lisätietoja Pointista löytyy Kemin kaupungin verkkosivuilta ja Facebookista. Toiminta uusissa tiloissa alkaa kesälomien jälkeen.

– Etsimme nyt toimitiloja Kemistä ja avaamme ovet syksyllä, kertoo työllisyysjohtaja Riitta Hakala.

Lue myös: