1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. HPK (Jääkiekon Naisten Liiga)

HPK:n naisten jääkiekko on jatkossa osa HPK Liigan toimintaa

HPK:n naisten jääkiekkotoiminta siirtyy alkavasta jääkiekkokaudesta eteenpäin HPK Liiga Oy:n alaisuuteen. Jatkossa naiskiekkoilijoilla on samat kehittymismahdollisuudet kuin mieskiekkoilijoilla.

Kerholaisen kilpakiekon koti on jatkossa HPK Liiga Oy.

HPK Liiga Oy on päättänyt ottaa HPK:n naisten jääkiekkotoiminnan siipiensä alle Hämeenlinnassa. Naisjoukkueen toiminta siirtyy alkavasta jääkiekkokaudesta eteenpäin osaksi HPK Liigaa.

HPK Liiga Oy vastaa myös HPK:n miesten Liiga-joukkueesta ja HPK U20 -joukkueesta. HPKLiiga Oy on investoinut laajalti juniorijääkiekkoon ja nyt uusin investointi- ja kehityskohde on naisten Liiga-joukkue ja tyttökiekon pelaajapolun pää, kerrotaan jääkiekkoyhtiön tiedotteessa. Liiga Oy:n toimitusjohtaja Antti Toivanen kertoo, että muutos on strateginen valinta HPK:ssa.

Toivanen kertoo, että HPK tiedostaa naisjääkiekon vetovoiman niin tapahtumissa kuin kumppaneissa, minkä osoitti parhaiten naisten MM-kilpailut Espoossa vuonna 2019.

Naisten joukkueet samalle viivalle miesten kanssa

HPK:n naisten jääkiekkojoukkueen manageri Jorma Hassinen näkee siirtymisen HPK Liiga Oy:n alaisuuteen positiivisena asiana. Jatkossa naiskiekkoilijoilla on samat kehittymismahdollisuudet kuin mieskiekkoilijoilla.

– Tämä on sitä kehitystyötä, mistä on puhuttu naisten liigan johtoryhmässä paljon. Miten saataisiin miesten liigajoukkueet kiinnostumaan naisten liigasta. Tämä on yksi hieno askel siihen suuntaan ja haastaa tietysti muita naisten liigajoukkueita kehittämään omaa toimintaa tulevina vuosina, Hassinen sanoo.

Hassinen uskoo, että sponsoritkin ovat tyytyväisiä HPK Liiga Oy:n päätöksestä, sillä julkisuus ja positiivinen hype naiskiekon ympärillä tulee lisääntymään entisestä.

Tavoitteena on palauttaa HPK mitalikantaan naiskiekossa.

– Tulevan kauden joukkue on vielä rakennusvaiheessa, mutta ratkotaan pelaajien koulupaikat ja muut ensin. Joukkue tulee nuorentumaan varmaan jonkin verran, mutta sillä lähdetään kuitenkin taistelemaan SM-liigassa, Hassinen toteaa.

Naisten Liigan kausi 2021–2022 alkaa avausviikonlopulla Hämeenlinnassa 11.-12.9.2021.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.