1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Petteri Orpo

Kokoomusjohtaja Petteri Orpo sairauslomalle heinäkuun loppuun saakka – puoluejohto toivottaa pikaista paranemista

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo hakeutui sairaalaan keskiviikkona huonovointisuuden takia. Hänelle tehtiin pallolaajennus. Operaation kerrotaan menneen hyvin.

Petteri Orpo kuvattuna sunnuntaina, kun hän saapui vaali-iltaan Ylelle. Kuva: Benjamin Suomela / Yle

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo jää sairauslomalle heinäkuun loppuun saakka.

Puolue kertoo tiedotteessa, että hänelle tehtiin pallolaajennus Helsingissä Meilahden sairaalassa keskiviikkona. Operaation kerrotaan menneen hyvin ja Orpo on toipumassa.

Orpo hakeutui lääkäriin keskiviikkona, sillä hän oli huonovointinen. Jatkotutkimuksissa hänellä havaittiin tukos sepelvaltimon sivusuonessa, mutta se ei aiheuttanut sydämeen pysyviä vaurioita.

Orpo pääsee pois sairaalasta tänään torstaina.

Hän kiittää tiedotteessa sairaalan henkilöstöä erinomaisesta hoidosta.

"Pikaista paranemista Petterille"

Orpon sairausloman ajan puoluetta johtavat kolme varapuheenjohtajaa, kansanedustajat Anna-Kaisa Ikonen, Antti Häkkänen ja Elina Valtonen.

Valtosen mukaan tarkemmasta työnjaosta ei ole vielä päätetty, mutta hän vahvistaa, että varapuheenjohtajat johtavat puoluetta yhdessä.

Antti Häkkäsen mukaan eduskuntatyön kesätauko helpottaa jonkin verran tilanteen hoitamista. Kesällä eteen tulevat asiat hoidetaan varapuheenjohtajien kesken.

– Yllättävähän tämä tilanne on. Koko puoluejohto toivottaa Petterille pikaista paranemista. Porukalla katsotaan, kun eteen tulee asioita, että kuka hoitaa.

Muodollisesti kokoomuksella ei ole varapuheenjohtajien hierarkiaa, mutta käytännössä vaalissa eniten ääniä saanut on ykkösvarapuheenjohtaja. Tiukassa varapuheenjohtajakisassa 2020 eniten ääniä sai Häkkänen.

Sepelvaltimotukos vei Rinteenkin sairauslomalle

Orpolle on toivottanut toipumista muun muassa pääministeri Sanna Marin (sd.).

Sydänongelmat kertovat puolueen puheenjohtajan työn rankkuudesta.

Myös SDP:n edellinen puheenjohtaja Antti Rinne sai sepelvaltimotukoksen talvella 2019. Silloinkin elettiin vaalien aikaa, ja vuoden 2019 eduskuntavaalikampanjointi käynnistymässä.

Rinteen sairausloma kesti pari kuukautta.

Sen ajan puoluejohtajan tehtäviä hoiti pääasiassa silloinen puolueen 1. varapuheenjohtaja, nykyinen puheenjohtaja Sanna Marin.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä joutui molemminpuolisen keuhkoveritulpan takia sairaalaan ja sairauslomalle kesällä 2013.

Oireet uusiutuivat alkuvuonna 2014. Sipilän sairausloma kesti molemmilla kerroilla noin kuukauden.