Hyppää sisältöön

Uusi puolue tähtäimessä: Alavuden valtuustoon keskustan listalta valittu Ilkka Tiainen perustaa oman valtuustoryhmän

Keskustan listalta valtuustoon valittu Ilkka Tiainen on mukana uudessa puoluehankkeessa. Hän on ollut perustamassa Valta kuuluu kansalle -ryhmää yhdessä kansanedustaja Ano Turtiaisen kanssa ja perustaa oman valtuustoryhmän Alavuden valtuustoon. Tiainen sanoo olevansa tuskastunut keskustan viimeaikaisiin linjauksiin.

Keskustan Ilkka Tiainen on perustamassa uutta puoluetta. Kuva: Kati Ala-Renko / Yle

Alavuden valtuustoon keskustan listalta juuri valittu Ilkka Tiainen loikkaa keskustasta heti valtuustokauden alussa. Tiainen on perustanut yhdessä Ano Turtiaisen ja Jarno Vähäkainun kanssa uuden VKK eli Valta kuuluu kansalle -ryhmän.

Turtiainen toimii Eduskuntaryhmä VKK:n riveissä eduskunnassa ja Tiainen perustaa VKK-valtuustoryhmän Alavudelle.

Perustajat tavoittelevat siitä myös uutta puoluetta.

Tiainen kertoo olevansa tuskastunut keskustan viimeaikaisiin linjauksiin. Silti eilen illalla on sovittu, että Tiainen tekee yhteistyötä keskustan valtuustoryhmän kanssa.

Ei vaikuta keskustan luottamuspaikkoihin

Alavuden keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Toni Juurakko ei harmittele keskustan valtuustoryhmän kutistumista.

– Tämä on Ilkan henkilökohtainen ratkaisu. Uskon, että hän pystyy tekemään keskustaryhmän kanssa hyvää yhteistyötä. Tämä ryhmä on liitossa meidän kanssa, joten se ei vaikuta mihinkään luottamuspaikkojen jakoon, sanoo Juurakko.

Asiasta keskusteltiin kunnallisjärjestön kokouksessa eilen ja sovittiin samalla yhteistyöstä.

Tänään antamassaan tiedotteessa Tiainen perustelee ryhtymistään uuteen puoluehankkeeseen näin:

– Keskustan sukupolvia kasvanut puu on nyt kaadettu puolue-eliitin toimesta. Puolueessa rangaistaan lain sekä sopimusten noudattamisesta, ja niiden rikkomisesta palkitaan. Keskustan kenttä on minulle rakas kuin oma perhe, he tekevät tärkeätä työtä tämän maan eteen joka päivä. En kuitenkaan lähtenyt politiikkaan myydäkseni periaatteitani tai omaatuntoani, ja siksi istutan minussa olevat alkiolaiset syvät juuret uuteen hankkeeseen, selittää Tiainen tiedotteessaan.