Hyppää sisältöön

Ano Turtiainen tavoittelee uuden puolueen perustamista

Uuden puolueen perustajajäseniä on yhteensä neljä. Puolueen nimi olisi Valta kuuluu kansalle. Turtianen vaihtoi tänään eduskuntaryhmänsä nimen vastaamaan puoluehanketta.

Juvalainen kansanedustaja Ano Turtiainen kertoo tiedotteessa, että hanke puolueen perustamisesta on käynnistynyt viime perjantaina. Kuva: Mikko Ahmajärvi / Yle

Juvalainen kansanedustaja Ano Turtiainen tavoittelee uuden puolueen perustamista. Puolueen nimi olisi Valta kuuluu kansalle.

Turtiaisen mukaan puolue olisi keskusta-oikeistolainen. Sen tavoitteena olisi muun muassa lisätä suoraa demokratiaa. Kannattajakorttien keräämistä ei ole vielä aloitettu.

Yhdistyksen perustajajäseniin kuuluu muun muassa Ilkka Tiainen, joka pyrki keskustan puheenjohtajaksi viime vuonna. Muita perustajajäseniä ovat entinen perussuomalainen Jarno Vähäkainu Vetelistä ja aiemmin puolueettomana toiminut kansalaisaktivisti Suvi Ahonen Saarijärveltä.

Ano Turtiainen erotettiin perussuomalaisista helmikuussa.

Turtiaisen ja perussuomalaisten välit viilenivät jo vuonna 2020. Turtiainen erotettiin tuolloin puolueen eduskuntaryhmästä, koska hän julkaisi pilkkaavan tviitin poliisiväkivallan uhrina Yhdysvalloissa kuolleesta George Floydista.

Sen jälkeen Turtiainen muodosti yhden miehen eduskuntaryhmän. Turtiaisen mukaan eduskuntaryhmän nimi on nyt Valta kuuluu kansalle.