Hyppää sisältöön

Työryhmä: Kaupungintalo ja kirjasto Heinolan seminaariin?

Heinolassa on ideoitu ratkaisua, jonka avulla entisen opettajankoulutuslaitoksen historialliset rakennukset saataisiin käyttöön.

Heinolan seminaari on ollut pitkään tyhjillään omistajan ajauduttua konkurssiin. Kuva: Janne Nykänen/Yle

Työryhmä esittää Heinolan kaupungintalon ja kirjaston sijoittamista vanhaan opettajankoulutuslaitokseen eli seminaariin. Seminaarille pitäisi löytää ostajaksi kiinteistösijoittaja, jolloin kaupunki voisi vuokrata tilat.

Seminaari on seissyt keskustassa pitkään tyhjillään, ja kirjasto sekä kaupungintalo pitäisi remontoida. Ideana on, että seminaarille siirtyessä kaupungin palvelut keskittyisivät uuden lukion tuntumaan, ja keskustan asiointialue laajenisi torilta Maaherranpuistoon sekä satamaan.

Selvityksen mukaan kaupungintalo voitaisiin myydä ja muuntaa palveluasunnoiksi sekä hoivakodiksi. Myös kirjaston nykyiset tiloille voitaisiin etsiä uusi omistaja.

Heinolan elinkeinopäällikkö Timo Kaattari korostaa, että kirjaston ja kaupungintalon muutto seminaarin rakennuksiin edellyttäisi sitä, että investorit löydettäisiin. Hän uskoo että se on täysin mahdollista, koska Heinolassa on saatu viime aikoina rohkaisevia esimerkkejä kiinteistöjen myynnistä. Kaupunki onnistui myymään Vesitornin, Heinäsaaren rakennukset ja Kylpylän alueen rakennukset.

– Saimme niistä hyvä hinnat, Kaattari toteaa.

Kaupungin kiinteistöihin ja seminaarin tulevaisuuteen liittyvää selvitystä on tehty viranhaltijoiden voimin. Näkemyksiä on koottu myös ulkopuolisilta asiantuntijoilta.