1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tuulienergia

Pohjalaismaakuntiin tekeillä useita tuulivoimahankeita - Luonnonsuojeluliitto toivoo parempaa kokonaisuuden hallintaa

Pohjalaismaakuntiin suuntautuu tulevina vuosina merkittävä määrä tuulivoimainvestointeja. Suomen Luonnonsuojeliiton Pohjanmaan piiri toivoo, että tuulivoimarakentamista ohjattaisin kokonaisuutena.

Etelä-Pohjanmaalle on rakentumassa jopa satoja uusia tuulivoimaloita. Kuva: YLE

Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakuntien liittojen yhteinen selvitystyö alueidensa potentiaalisista uusista tuulivoimatuotannon alueista on edennyt teknistaloudelliseen arviointiin ja alueiden valintaan.

Tuulivoimayhdistyksen tietojen mukaan rakenteilla tai suunnitteilla olevia voimaloita sijoittuu noin 320 kpl Pohjanmaalle, 170 kpl Keski-Pohjanmaalle ja 290 kpl Etelä-Pohjanmaalle. Etelä-Pohjanmaalla Tuotannossa oleva tuulivoimakapasiteetti on tällä hetkellä 70 voimalaa, 115 voimalaa Pohjanmaalla ja 30 voimalaa Keski-Pohjanmaalla.

Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjanmaan piiri suitsisi tuulivoimarakentamista. Piirijärjestön mukaan tuulivoimarakentamista pitäisi ohjata tarkemmin ja tarkastella kokonaisuutena, ei yksittäisinä hankkeina. Rakentamismahdollisuuksia on tulossa niin paljon, että luonnon kestävyyden raja tulee vastaan.