Hyppää sisältöön

Pohjanmaalla maistuu kesällä roseeviini – kesällä alkoholijuomia nautitaan enemmän kuin muulloin

Kesällä Alkossa piipahdetaan muita vuodenaikoja useammin. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Pohjanmaalla nautitaan kesällä alkoholijuomista muita vuodenaikoja ja muuta Suomea enemmän. Alkon mukaan Pohjanmaalla kesän litramyynti kasvaa 20 prosenttia, kun valtakunnallisesti kasvu on 14 prosenttia.

Erityisesti Pohjanmaalla kuluu kesällä roseeviiniä. Roseeviinin litramyynti kasvaa lähes 230 prosenttia kesäisin. Pohjanmaalla myydään kesän aikana 52 prosenttia koko vuoden roseeviinimyynnistä. Lisäksi Pohjanmaalla maistuvat etenkin longdrinkit ja siiderit. Long drinkkien myynti kasvaa 62 prosenttia kesäisin ja siidereiden 49 prosenttia.

Myös alkoholittomia juomia ostetaan yhä enemmän, kun hyvinvointi ja alkoholin sisältämät kalorit kiinnostavat kuluttajaa. Pohjanmaalla alkoholittomien myynti kasvaa kesäkuukausina 43 prosenttia.

Alkon asiakasmäärät kasvavat Pohjanmaalla kesällä

Pohjanmaalla kesä lisää asiakasmääriä 9 prosenttia, kun valtakunnallinen kasvu on 7 prosenttia.

- Suurinta asiakasmäärän kasvu on Uudessakaarlepyyssä ja Kristiinankaupungissa, joissa asiakasmäärä kasvaa kesäkuukausina noin 30 prosentilla vuoden muiden kuukausien keskiarvoon verrattuna, kertoo palvelujohtaja Kimmo Mäkelä.

Myynnin vertailukohtana Alko kertoo käyttäneensä käytetty vuoden 2019 lukuja kuukausimyyntien keskiarvosta. Kesäkuukausiksi luetaan kesä,- heinä- ja elokuu, tämän vuoden osalta luvut ovat ennusteita. Luvuissa kesäkuukausien vertailu on tehty yhdeksään muuhun kuukauteen.

.
.