Hyppää sisältöön

Lomalaiset kasvattavat Alkon myyntiä matkailukohteiden lähellä - alkoholittomat juomat tekevät yhä paremmin kauppansa

Etelä-Pohjanmalla Alkon myynti kasvaa selvästi enemmän kuin Suomessa keskimäärin. Miedot alkoholijuomat tekevat kauppansa, mutta myös alkoholittomien osuus kasvaa.

Alkon myynti kasvaa kesällä Etelä-Pohjanmaalla noin 19 prosenttia. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Kesä kasvattaa alkon myyntiä erityisesti matkailukohteiden lähistöllä. Kauppa käy erityisesti Ähtärissä ja Ala-Härmässä, joissa eläintarha ja huvipuisto tuovat turistelja kauempaakin. Etelä-Pohjanmaalla Alkon keskimääräinen litramyynti kasvaa 19 prosenttia, kun kasvu valtakunnallisesti on 14 prosenttia. Etelä-Pohjanmaalla kesä lisää asiakasmääriä 13 prosenttia, kun valtakunnallinen kasvu on 7 prosenttia.

Kesällä myynnissä korostuvat erityisesti roseeviinit (+195 %), longdrinkit (+68 %) ja siiderit (+55 %). Myös alkoholittomia juomia ostetaan yhä enemmän. Etelä-Pohjanmaalla alkoholittomien myynti kasvaa kesäkuukausina 50 prosenttia.

Myynnin vertailukohtana käytetty vuoden 2019 lukuja kuukausimyyntien keskiarvosta. Kesäkuukausiksi luetaan kesä,- heinä- ja elokuu, tämän vuoden osalta luvut ovat ennusteita. Luvuissa kesäkuukausien vertailu on tehty yhdeksään muuhun kuukauteen.

.
.