1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sähköpotkulaudat

Sähköpotkulautafirmat kiinnostuneet Kuopiosta – maailmalla tunnettu Bird valitsi ensimmäiseksi kaupungikseen Suomessa

Useampi sähköpotkulautoja vuokraava yritys on ollut yhteydessä Kuopion kaupunkiin ja ilmaissut kiinnostuksensa aloittaa toiminta. Eri puolilla maailmaa toimiva Bird tiedottaa olevansa yksi näistä tulokkaista.

Kuopion kaupunki on tehnyt valmiiksi pelisäännöt vuokrausyritysten toiminnalle. Kuvassa Kuopioon tulevia Bird-sähköpotkulautoja. Kuva: Bird

Vuokrattavat sähköpotkulaudat tekevät tuloaan Kuopion kaupunkikuvaan.

Sähköpotkulautoja vuokraava Bird tiedottaa aloittavansa toiminnan perjantaista alkaen. Birdiltä kerrotaan, että Kuopio valikoitui yrityksen ensimmäiseksi paikkakunnaksi Suomessa, koska yritys haluaa tarjota vaihtoehdon ilmanlaatua heikentävälle autoilulle.

Yritys kertoo vaativansa kaikilta kuljettajilta 18-vuoden ikää. Potkulautoja käytetään sovelluksella ja niiden käyttöä seurataan GPS:n avulla.

Birdin strategia on, että se tuo kaupunkiin ensin muutamia sähköpotkulautoja ja seuraavien viikkojen ajan niiden määrää kasvatetaan kysynnän mukaan.

Kaupungilla valmiina periaatepäätökset

Kuopion kaupunkirakennelautakunta on huhtikuussa luonut pelisäännöt sähköpotkulautayrityksille. Niissä rajataan esimerkiksi nopeuksia ja kulkureittejä.

– Emme halua rajoittaa yritysten toimintaa, mutta heillä on velvollisuus huoltaa ja siirtää potkulautoja tarvittaessa, toteaa suunnitteluinsinööri Hanna Väätäinen Kuopion kaupungilta.

Kaupunki velvoittaa yrityksen opastamaan potkulautoja turvalliseen liikennekäyttäytymiseen. Kaupunki muistuttaa, että yli 12-vuotiaat eivät saa ajaa sähköpotkulaudoilla jalkakäytävällä ja kypärän käyttö on suositeltavaa.

Sähköpotkulautojen pysäköinnistä ei saa aiheutua vaaraa tai merkittävää haittaa muille liikkujille.

Täydennetty 18.6. kello 12.04: Lisätty tietoja yrityksen toimintatavoista.

Lue myös:

Kuopio aikoo laatia pelisäännöt sähköpotkulaudoille, jotta muualla huomatut harmit vältettäisiin