1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Etelä-Pohjanmaa

Pyöräsuunnistuksen MM-järjestelyt keräsivät kehuja ja kiitoksia – kilpailujohtaja: "Ihan tuli tippa linssiin, kun mietin talkoolaisten sitoutumista"

Kilpailijoita Etelä-Pohjanmaalla ja Kuortaneen urheiluopiston kisakeskuksessa oli saapunut 16 eri maasta, joten järjestelyt vaativat valtavasti lisätyötä koronaturvallisuuden takia. Tiettävästi MM-kisoihin liittyviä korona-altistumisia tai tartuntoja ei tapahtunut.

Vaasalainen André Haga ajoi MM-kultaa pitkän matkan kilpailulla Kuortaneen Porraslammella. Kuva: Timo Mikkola/Suunnistusliitto

Pyöräsuunnistuksen MM-kisat päättyivät eilen viesteihin Seinäjoella Jouppilanvuoren kentällä.

Reilun viikon mittainen tapahtuma Kuortaneella, Alajärvellä ja Seinäjoella sujui järjestelyiden osalta mainioisti.

Kilpailujohtaja Timo Laurila kiitteleekin lukuisia vapaaehtoisia, jotka mahdollistivat tapahtuman järjestämisen haastavana aikana.

– Kun ajelin eilen Kuortaneelta kotiin, niin tuli ihan tippa linssiin, kun mietin talkoolaisten sitoutumista arkenakin tapahtuman sujumiseen. Saimme palautetta, että Suomi asetti nyt uuden standardin pyöräsuunnistuksen MM-kisoille, Laurila hehkuttaa.

MM-kisojen järjestelyt saivat kiitosta. Kuvaajat pyöräilivät maastossa kilpailijoiden mukana ja välittävät suoraa lähetystä tapahtumista ympäri maailmaa. Kuva: Timo Mikkola/Suunnistusliitto

Myös suomalaismenestystä saatiin runsaasti itse kilpailuissa.

– Eihän se tunnelmaa ainakaan laske. Suomalaisilla oli iso kotietu, sillä ulkomaalaiset kilpailijat eivät juuri päässeet tänne harjoittelemaan, Laurila muistuttaa.

Kilpailijoita oli Etelä-Pohjanmaalla ja Kuortaneen urheiluopiston kisakeskuksessa 16 eri maasta 170, joten järjestelyt vaativat valtavasti lisätyötä koronaturvallisuuden takia. Tiettävästi MM-kisoihin liittyviä korona-altistumisia tai tartuntoja ei tapahtunut.

– Se ammattimaisuus, joka paikallisella talkooväellä on tapahtumien järjestämisestä, vetää hiljaiseksi. Näkee, ettei esimerkiksi Kuortaneen Kunnolle ollut ensimmäinen suurtapahtuma, joka toteutettiin.

MM-kisojen järjestelyissä on ollut mukana reippaasti toista sataa vapaaehtoista. Järjestelyistä vastasivat Kuortaneen Kunnon lisäksi Seinäjoen Rasti-Jussit sekä Alavuden Rastiketut.