1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. päivähoito

Touhula sulkee jälleen päiväkotejaan: Pudasjärvellä, Iissä ja Muhoksella hoitopaikka vaihtumassa yli sadalla lapsella

Työpaikkoja Pohjois-Pohjanmaalla on uhattuna yli 20. Irtisanottavien määrä selviää, kun työntekijöiden uudelleen sijoittelu on saatu valmiiksi. Vuosi sitten oululainen Touhula sulki yli 40 päiväkotia ja irtisanoi 60 työntekijää.

Touhula lakkautti viime vuonna päiväkoteja muun muassa Limingassa. Nyt se sulkee Pohjois-Pohjanmaalla kolme päiväkotia. Kuva: Hanna Juopperi / Yle

Oululaisen päiväkotiketju Touhulan talousvaikeudet jatkuvat.

Vuosi sitten Touhula lakkautti eri puolilla Suomea yli 40 päiväkotia, nyt yt-neuvottelujen jälkeen suljetaan kymmenen päiväkotia Uudellamaalla, Keski-Suomessa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Irtisanottavien määrä kerrotaan työntekijöiden uudelleen sijoittelun jälkeen.

Pohjois-Pohjanmaalla suljettavat yksiköt sijaitsevat Pudasjärvellä, Iissä ja Muhoksella. Kolmessa päiväkodissa on yhteensä lähes 120 lasta ja yli 20 työntekijää.

Touhula on ilmoittanut, että toiminta loppuu osassa yksiköissä heinäkuun lopussa ja muissa elokuun lopussa. Muhoksen kunta on kuitenkin kertonut, että siellä Touhulan päiväkotitoiminta päättyy käytännössä jo juhannukselta.

Touhula selvittää useamman päiväkodin osalta mahdollista liikkeenluovutusta kuntien kanssa, eli osa päiväkodeista saattaa jatkaa toimintaansa kunnan tai muun yksityisen toimijan hallinnassa.

Touhula hakeutui ja pääsi yrityssaneeraukseen viime vuonna, ja elokuussa 2020 yhtiö julkaisi toiminnan tueksi uuden rahoitus- ja omistusjärjestelyn.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.