1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. terveyspalvelut

Akuutti24:ssä ruuhkaa – vuodeosastolle pääsyä voi joutua odottamaan vuorokauden

Potilaita on tullut tavallista enemmän Akuutti24:ään. Vuodeosastoilla tilaa taas on tavallista vähemmän, koska työvoimaa ei ole tarpeeksi saatavilla ja kesälomasesonkikin on alkanut.

Akuutti24 toimii normaalisti, mutta vuodeosastopaikkojen puute ruuhkauttaa toimintaa. Arkistokuva marraskuulta 2020. Kuva: Juha-Petri Koponen / Yle

Päijät-Hämeen keskussairaalalla toimiva päivystys eli Akuutti24 on ruuhkautunut. Potilaita on tullut parin viime viikon aikana tavallista enemmän.

Ongelmana on, että vuodeosastoilla ei ole riittävästi tilaa, minkä vuoksi osa potilaista joutuu odottamaan tavallista pidempään pääsyä Akuutista jatkohoitopaikkaan. Paikkoja ei ole tarpeeksi, koska työntekijöistä on pulaa ja kesälomakausi on meneillään.

Hyvinvointiyhtymä pyrkii järjestämään lisää paikkoja ja selvittää, minne potilaita voisi tarvittaessa siirtää.

– Tässä on tilanne, joka toistuu aika ajoin, koska potilasmäärät vaihtelevat paljon, toteaa Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän toimialajohtaja Tuomo Nieminen.

Tulosaluejohtaja Liisa Nordlundin mukaan vanhusten omaiset ymmärrettävästi kohdistavat kritiikin Akuutti24:ään, kun siirtyminen päivystyksestä vuodeosastolle voi kestää jopa vuorokauden. Nordlund kuitenkin muistuttaa, että yhtymä tekee parhaansa, jotta tilanne paranisi.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.