Hyppää sisältöön

Noin tuhat henkeä osoitti tukensa Päivi Räsäselle – järjestäjät: Kaikki tunnustuksellinen kristillinen toiminta on vaarassa

Järjestäjien mukaan viimeaikainen kehitys Päivi Räsäsen saamien syytteiden ympärillä on huolestuttava esimerkki siitä, että yhteiskunnan kristillistä arvopohjaa murennetaan monin eri tavoin.

Päivi Räsäsen tukijat kokoontuivat sunnuntaina eduskuntatalolle.
Päivi Räsäsen tukijat kokoontuivat sunnuntaina eduskuntatalolle.

Kansanedustaja Päivi Räsäsen (kd.) tueksi järjestetty mielenosoitus keräsi sunnuntaina iltapäivällä tuhatkunta henkeä eduskuntatalolle, kertoo poliisi.

Räsästä syytetään kolmesta kansanryhmän vastaisesta kiihottamisesta. Syyttäjän mukaan Räsänen on syyllistynyt muun muassa homoseksuaalien halventamiseen. Näkemyksiään Räsänen on perustellut Raamatun opeilla.

#jumalansananvapaus-mielenosoituksen järjestäjät toteavat tiedotteessaan, että viimeaikainen kehitys Päivi Räsäsen saamien syytteiden ympärillä on räikeä ja huolestuttava esimerkki siitä, että yhteiskuntamme kristillistä arvopohjaa murennetaan monin eri tavoin.

Järjestäjien mukaan Suomessa on käynnissä kehitys uskonnon sekä sananvapauden uudelleen määrittelemiseksi.

– Jos Raamatun siteeraaminen ja yhtä mieltä Raamatun kanssa oleminen muuttuu rikolliseksi, kaikki tunnustuksellinen kristillinen toiminta on vaarassa tulevina vuosikymmeninä, järjestäjät kirjoittavat.

– Jos Raamatun siteeraaminen ja yhtä mieltä Raamatun kanssa oleminen muuttuu rikolliseksi, kaikki tunnustuksellinen kristillinen toiminta on vaarassa, järjestäjät sanovat. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Järjestäjien mukaan tapahtumassa ei markkinoitu mitään järjestöä, kirkkokuntaa tai puoluetta, vaan osallistuttiin yhteisessä rintamassa Raamatun vapauden puolesta. Järjestäjinä oli neljä yksityishenkilöä.

Helsingin poliisi kiittelee Twitterissä järjestäjiä siitä, että mielenosoitus sujui rauhallisesti.

Lue myös:

.
.