1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Elokapina

Porissa vastamielenosoitus Elokapinalle – silta poikki keskustassa puolisen tuntia

Porin vanha silta oli lauantai-iltana noin puolen tunnin ajan poikki, kun muutama ihminen istui keskelle ajorataa vastalauseena Elokapinan toiminnalle.

Elokapina katkaisi katuja Helsingissä. Porissa järjestetyssä muutaman ihmisen vastamielenosoituksessa käytettiin samoja keinoja. Kuva: Juho Liukkonen / Yle

Liikenne vilkasliikenteisellä Porin sillalla kaupungin keskustassa oli lauantaina kello 19:n aikaan noin puolen tunnin ajan poikki mielenosoituksen vuoksi. Muutama mielenosoittaja istui keskellä ajorataa, ja liikenne oli poikki molempiin suuntiin.

Mielenosoittajien mukaan kyse oli vastalauseesta ympäristöliike Elokapinan toiminnalle. Elokapina on tukkinut Helsingissä järjestämässään mielenosoituksessa Mannerheimintien ja Unioninkadun.

Sunnuntaina poliisi otti mielenosoittajia kiinni näiden jätettyä noudattamatta poliisin käskyjä. Elokapina on sanonut pysyvänsä kaduilla kunnes hallitus nopeuttaa ilmastoimia.

Porin vanha silta oli lauantaina poikki mielenosoituksen takia. Kuva: Tiia Hemminki / Yle

Porin vastamielenosoittajat olivat ilmoittaneet tempauksestaan etukäteen poliisille. Poliisin mukaan kyseessä oli yksityisen ihmisen järjestämä tempaus ja tilanne saatiin purettua hyvässä yhteisymmärryksessä, kun virkavalta saapui paikalle.

Lue lisää:

Poliisihallitus Elokapinan mielenosoituksesta: "Virallista ohjetta tällaiseen tilanteeseen ei ole"

Elokapinan mielenosoitus jatkuu tänään Senaatintorilla – liikkeen mukaan kaikki eilen kiinniotetut nyt vapautettu