1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikenneonnettomuudet

Kuopiossa sattui linja-auton ja kuorma-auton kolari – bussissa 10 matkustajaa, joista yksi loukkaantui lievästi

Vanhalla Vitostiellä Kuopiossa sattui bussin ja kuorma-auton kolari, kun bussi ajoi kolmion takaa kuorma-auton eteen. Poliisi ohjasi liikennettä tapahtumapaikalla, kun rikkoontunut bussi odotti hinausta.

Paikalla olivat poliisi ja pelastuslaitos. Poliisi ohjaa liikennettä onnettomuuspaikalla niin kauan, että bussi saadaan hinattua pois. Kuva: Matti Myller / Yle

Kuopiossa Ratarinteenkadulla eli vanhalla Vitostiellä on sattunut tänään linja-auton ja kuorma-auton kolari. Pelastuslaitoksen mukaan linja-auto ajoi kolmion takaa kuorma-auton eteen.

Linja-auto kääntyi Ikealta päin vanhalle Vitostielle ja kuorma-auto tuli vanhaa Vitostietä ABC:ltä päin. Kuorma-auto törmäsi linja-auton keskelle kylkeen. Linja-autossa oli 10 matkustajaa, joista yksi loukkaantui lievästi ja käy ensihoidon tutkittavana. Kuljettaja tai muut matkustajat eivät loukkaantuneet.

Vanhalla Vitostiellä on 60 kilometrin nopeusrajoitus.

– Bussista meni sivuikkuna rikki törmäyskohdasta ja bussiin tuli myös jonkin verran korivaurioita. Kuorma-auto on edelleen ajokuntoinen, eikä kuorma-auton kuljettaja loukkaantunut, ylipalomies Antti Nissinen kertoo.

Poliisi ohjaa liikennettä

Onnettomuus sattui hieman ennen kello yhtä. Poliisi teki yhden jälkeen tapahtumapaikalla tutkintaa ja ohjasi liikennettä, kun bussi odotti hinausta.

Matkustajat pääsivät jatkamaan matkaansa seuraavan ohi ajaneen linja-auton kyydissä.

– Matkustajia ohjeistettiin hakeutumaan tarkastukseen, mikäli päivän aikana heillä ilmenisi oireita.