1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pahoinpitely

Humalainen varusmies kävi toisen varusmiehen kimppuun Karjalan prikaatissa – molemmat ovat palanneet palvelukseen

Karjalan prikaati tutkii viime perjantaina Vekaranjärven varuskunnassa sattunutta pahoinpitelytapausta. Tapaus ei ole ainakaan toistaiseksi edennyt poliisitutkintaan.

Vekaranjärven varuskunnassa sattui viikonloppuna pahoinpitely. Arkistokuvan kohde ei liity tapaukseen. Kuva: Kari Saastamoinen/Yle

Karjalan prikaati tutkii viikonloppuna Vekaranjärven varuskunnassa sattunutta pahoinpitelytapausta.

Humalainen varusmies pahoinpiteli toisen varusmiehen viime perjantaina Kouvolan Vekaranjärvellä. Tapauksesta kertoi ensin Iltalehti (siirryt toiseen palveluun).

Karjalan prikaatin esikuntapäällikön sijainen, majuri Timo Martikainen vahvistaa nujakointitapauksen.

– Nimenomaan nujakointia ja häiriökäyttäytymistä on ollut perjantai-iltana Karjalan prikaatissa. Tarkemmin en lähde sitä avaamaan, koska siitä on tutkinta meillä käynnissä, Timo Martikainen kertoo.

Martikaisen mukaan molemmat varusmiehet ovat palanneet varuskunnan terveysasemalta takaisin palvelukseen. Karjalan prikaati harkitsee, tekeekö se tapauksesta tutkintapyynnön poliisille.

– Asia on tutkinnassa. Sitä, päätyykö se poliisille asti, en osaa vielä sanoa.

Timo Martikaisen mukaan vielä on myös epäselvää, millaisia seuraamuksia tapauksesta koituu.

– Se vähän riippuu, minkälainen tapaus on ollut, mikä on ollut pahoinpitelyn aste ja päätyykö se tuomioistuimeen, Timo Martikainen sanoo.

Hänen mukaansa pahoinpitelyn uhrin vammat olivat lieviä. Martikaisen mukaan vastaava häiriökäyttäytyminen on harvinaista Karjalan prikaatissa.