1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Perussuomalaiset

Perussuomalaisten Pohjois-Pohjanmaan piiripomo ei yllättynyt Halla-ahon päätöksestä jättää puheenjohtajan tehtävät

Pohjois-Pohjanmaan piirin hallituksen puheenjohtaja Ahti Moilanen osasi odottaa Jussi Halla-ahon vetäytymispäätöstä. Moilasen näkemys perustuu kaksi vuotta sitten käytyyn keskusteluun Halla-ahon kanssa.

Jussi Halla-Aho valittiin perussuomalaisten puheenjohtajaksi ja Timo Soinin seuraajaksi vuonna 2017. Halla-Ahon vastaehdokkaana oli Sampo Terho. Kuva: Mauri Ratilainen / AOP

Jussi Halla-ahon ilmoitus jättää perussuomalaisten puheenjohtajan tehtävät ei tullut täytenä yllätyksenä Pohjois-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Ahti Moilaselle.

Moilasen mukaan hän keskusteli Halla-ahon kanssa puheenjohtajuudesta kaksi vuotta sitten Tampereen puoluekokouksen alla, jolloin Halla-aho antoi selkeästi ymmärtää, että hänen puheenjohtajakautensa ei veny Timo Soinin pituuksiin.

Soini ehti johtaa perussuomalaisia 20 vuotta. Halla-aho valittiin puolueen puheenjohtajaksi vuonna 2017.

Nyt Pohjois-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Ahti Moilanen odottaa kiinnostavaa puheenjohtajakamppailua, johon hän ennakoi mukaan tunnettuja perussuomalaisia, lähinnä nykyisiä kansanedustajia.

– Mahdolliset ehdokkaat on laskettavissa ehkä yhden käden sormilla. Tehtävä on niin vaativa, että jos joku tuntematon kisaan lähtee mukaan, niin hän hakee vain julkisuutta, Moilanen linjaa.

Moilasen mukaan puheenjohtajakilpa tulee kiinnostamaan myös muita puolueita, mutta kuka perussuomalaisten johtoon valitaan, on puolueen sisäinen asia.

– Jos tämä ei kiinnosta, niin ei sitten mikään. Toivon vain, että ulkopuolelta ei tule sellaisia ohjeita kuin silloin, kun Jussi valittiin ensimmäisen kerran puheenjohtajaksi. Se ei kuulu muille lainkaan, mutta kaikki voivat seurata puoluekokousta nettisivujen kautta.

Perussuomalaisten puoluekokous pidetään 14-15.8. Seinäjoella.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.