1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kuntayhtymät

Sosterin kuntayhtymäjohtajan kelpoisuusvaatimuksia laskettiin – ensimmäisessä haussa ei saatu yhtään hakemusta

Aiemmin kuntayhtymäjohtajalta vaadittiin erikoislääkärin pätevyyttä, nyt riittää yliopistossa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto. Haku tullaan avaamaan mahdollisimman pian.

Sosterin uuden pomon kelpoisuusrimaa laskettiin hieman. Kuva: Esa Huuhko / Yle

Itä-Savon sairaanhoitopiiri kuntayhtymä Sosterin kuntayhtymäjohtajan haku laitetaan uudelleen auki, sillä ensimmäisessa haussa ei saatu yhtäkään hakemusta.

Sosterin kuntayhtymävaltuusto päätti maanantaisessa kokouksessaan laskea johtajan tehtävään vaadittavia kriteerejä. Aiemmin johtajalta vaadittiin erikoislääkärin pätevyyttä, mutta rimaa laskettiin nyt siten, että yliopistossa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto riittää.

Edelleen tehtävään vaaditaan myös hyvä kokemus kunnallishallinnollisissa ja taloudellisissa asioissa sekä terveydenhuollon johtotehtävissä.

– On selvää, että kriteerit olivat aiemmin liian tiukat. Nyt meillä on jälleen johtajaylilääkäri, joka vastaa lääketieteellisestä johtamisesta ja kuntayhtymäjohtajan tehtävänä ovat yleisjohtaminen, hallinto ja edunvalvonta. Tällöin on perusteltua muuttaa kelpoisuusehtoa toimenkuvan edellyttämällä tavalla, Sosterin hallituksen puheenjohtaja Pekka Nousiainen sanoo.

Kuntayhtymäjohtajan haku tullaan avaamaan uusilla kelpoisuusehdoilla mahdollisimman pian.