1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilkivalta

Päiväkotien ja koulujen pihoilla tehty ilkivalta puhuttaa Torniossa

Paikkojen rikkominen ja sotkeminen on edelleen valitettavan yleistä niin Torniossa kuin muuallakin. Nuoriso-ohjaaja Armi Nitovuori toivoo, että tässäkin asiassa nostateltaisiin me-henkeä, jotta asioita saataisiin rakentavasti perille. Pelkkä syyttely ja tuomitseminen ei auta.

Pirkkiön päiväkodin pihalla poltettiin viime viikonloppuna autonrenkaita ja sotkettiin paikkoja. Kuva: Tornion kaupunki

Torniossa on tehty paljon ilkivaltaa koulujen ja päiväkotien pihoilla kevään ja kesän aikana.

Esimerkiksi Pirkkiön päiväkodin pihalla on poltettu auton renkaita ja roskattu muun muassa lasinsiruilla lasten hiekkalaatikkoa, mikä aiheuttaa suoranaista vaaraa lapsille.

Nuoriso-ohjaaja Armi Nitovuori Tornion nuorisotoimesta kertoo, että ilta- ja yöaikaan tapahtuvassa Reppu-päivystyksessä lapsia ja nuoria on tavattu usein koulujen ja päiväkotien pihoilta ja heitä on kehotettu poistumaan.

– Toivomme, että aikuiset kävisivät keskustelua nuorten kanssa niin kotona kuin muuallakin. Jos ilkivaltaa havaitaan siihen puututtaisiin tai soitettaisiin vaikka 112:een.

Tornion kaupungin julkaisemat kuvat päiväkodin pihamaalta saivat somessa aikaan paljon mielipiteiden vaihtoa.

– Pelkkä syyttely ja tuomitseminen ei auta, toivon, että tässäkin asiassa nostateltaisiin sellaista me-henkeä, jotta asioita saataisiin rakentavasti perille, Armi Nitovuori toteaa.