1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lapin ammattikorkeakoulu

Lapin AMK ammattikorkeakoulujen tuloksellisuusvertailussa kolmanneksi paras

Lapin ammattikorkeakoulun tulokset paranivat 14 prosenttia edellisestä vuodesta. Erityisesti opiskelijapalaute ja työllistyminen ovat mittaritulosten kärkipäässä.

Lapin ammattikorkeakoulun mukaan tulosten parantuminen kertoo opiskelijoiden opintojen edenneen hyvin koronaviruksesta huolimatta. Arkistokuvassa Kemin toimipiste. Kuva: Jari Peltoperä / Yle

Ammattikorkeakoulujen rahoitusmittareiden viime vuoden ennakkotietojen mukaan Lapin ammattikorkeakoulu on Suomen kolmanneksi paras. Koulun tulokset paranivat 14 prosenttia edellisestä vuodesta.

Parhaat tulokset koulu sai sekä AMK-, että YAMK-tutkintojen määrässä, opiskelijoiden opinnoistaan antamassa palautteessa, työllistymisessä sekä ulkopuolisella rahoituksella tehdyn tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan volyymissa. Erityisesti opiskelijapalaute ja työllistyminen ovat mittaritulosten kärkipäässä.

Opetus- ja kulttuuriministeriön vertailussa korkeakoulujen tulokset ja menestys suhteutetaan niiden kokoon. Tulosta arvioidaan yhdeksällä mittarilla, jotka ovat AMK-tutkinnot, YAMK-tutkinnot, opiskelijapalaute, valmistuneiden työllistyminen, laadullinen työllistyminen, jatkuva oppiminen, yhteistyöopinnot, ulkopuolinen TKI-rahoitus ja julkaisut.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.