Oulun Energia varautuu uusiin myrskytuhoihin ja lisää metsureita raivaustöihin ja työntekijöitä vikapalveluun

Maanantain ukkosmyrsky katkaisi sähköt noin 3 500:lta Oulun Energian asiakkaalta. Sähköt saatiin palautettua illan ja yön aikana, mutta tilanne ruuhkautti vikapalvelun, johon nyt on lisätty henkilökuntaa. Myös metsureiden määrää on lisätty.

Ahti-myrsky aiheutti Oulussa maanantaina tuhoja niin kaupungin keskustasssa kuin ulkopuolellakin. Uutta ukkosmyrskyä ennakoidaan alueelle jälleen tiistaiksi. Kuva: Taneli Kärki / Yle

Uusi sääennuste ennakoi jälleen ukkosmyrskyä Oulun seudulle iltapäivästä alkaen. Myrsky saattaa ennusteen mukaan kestää jopa seuraavaan päivään.

Maanantainen ukkosmyrsky aiheutti sähkönjakelun vikakeskeytyksiä Oulun Energia Sähköverkko Oy:n jakelualueella noin 3 500 asiakkaalle. Sähköt saatiin palautettua kaikille asiakkaille illan ja yön aikana.

Jo eilen henkilökuntaa lisättiin vikahoitoon, mutta suuri soittojen määrä ruuhkautti palvelun. Oulun Energian mukaan vianhoitohenkilöstöä on lisätty entisestään samoin kuin metsureiden määrää tulevan ukkosen varalta.

Sähköyhtiö muistuttaa myös, että sähkölinjalle kaatuneen puun tai katkenneen johdon lähelle ei saa mennä vaan varoetäisyys on 20 metriä.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.